НОВИНИ


Звезди vs Кали: Рокът е култура, чалгата не!

21 6383 21.05.2015
Звезди vs Кали: Рокът е култура, чалгата не!
Звезди Керемидчиев

Случващото се е просто недоглеждане на някого в община Пловдив, заяви рокаджията Звезди Керемидчиев по повод скандала с чалга концерта в Античния театър в Пловдив, европейската столица на културата. Не съм съгласен там да се провеждат подобен вид мероприятия; първо защото няма да се съберат толкова хора, обясни той.


Рокмузиката е вид култура, това другото за мен не е, категоричен беше Звезди. И посочи, че "Черната овца" е песен на всички времена, това е рок песен, вид култура. Не съм чувал поп фолк изпълнител да е събрал над 100 000 души за по 60 лв билет. А и място, на което са творени закони, като Античния театър, не е място за поп фолк. В западната култура има цензура, репликира Звезди на това, че на запад излизали още по-голи на сцената. Звезди посочи още, че рокоперата Исус Хростос трябвало да се играе на същото място, Общината разрешила, но дядо Николай анатемосал начинанието и отново било обявено, че ще има ремонт. Явно това място не е за всякакви изпълнения, обобщи той.

Желанието да се проведе концерт в Пловдив е било насочено към Централния площад и понеже не е имало друга алтернатива, общината е предложила Античния театър, каза фолкпевицата Кали. Тя увери, че последователите на попфолка не били никак малко. Дори и кметът не се избира с абсолютно мнозинство. Защо жителите на Пловдив, любители на тази музика да не могат да чуят любимите си изпълнители. Чалгата ли е виновна да се плащат по 100 лева за верни отговори на матурата, попита тя. Защо фолклорът като музика да няма място и в античния театър.

И попфолкът е вид култура. потребителят я налага, каза тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама