СВЯТ


Облекчение! Стачката на Deutsche Bahn спря

0 4412 21.05.2015
Облекчение! Стачката на Deutsche Bahn спря

Германският железопътен оператор "Deutsche Bahn" обяви край на стачката, която парализира транспорта по железниците. Краят бе обявен, след като спорещите страни са се споразумели за посредник при решаване на спора, информира Франс прес.


"Хиляди клиенти могат да въздъхнат с облекчение: стачката на синдиката на машинистите бе спряна и решението незабавно влиза в сила", гласи съобщението на "Deutsche Bahn". В него се казва, че през нощта профсъюзът се е съгласил да бъде определен посредник, който да преговаря за разрешаване на няколкомесечния спор за заплати, работното време и правата за диалог с работодателя.

 

Стачката е деветото поред спиране на железниците за по-малко от година. Тя започна във вторник и отначало засегна само товарния транспорт, но от полунощ в сряда се разпростря и върху пътническия транспорт. В резултат бяха спрени две трети от влаковете на големи разстояния.

 

В началото на май синдикатът стачкуваше близо седмица и това бе най-дългата стачка в историята на оператора, която костваше един милиард евро на най-мощната икономика в Европа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама