НОВИНИ


Борисов ще целува ръка на папата

23 4826 23.05.2015
Борисов ще целува ръка на папата
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов ще целува ръка на папата. Водена от него делегация ще посетят днес и утре Ватикана и Италия по повод 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.


В събота Борисов ще бъде на аудиенция при Негово светейшество папа Франциск, ще се срещне с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и ще поднесе венец пред паметника на Иван Вазов в Рим.

 

В неделя министър-председателят ще присъства на молебен в църквата "Свети Павел" в Рим, където ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Премиерът ще участва и в поклонение пред мощите на Св. Кирил в базиликата "Сан Клементе", съобщи БТВ.

 

В българската делегация са и министрите Вежди Рашидов и Николай Ненчев. На посещението ще присъстват още депутатите Димитър Главчев, Явор Хайтов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Полина Карастоянова, Марияна Георгиева и Мариана Бояджиева. Посещенията на български делегации във Ватикана и в Италия около 24 май са традиционни и се провеждат всяка година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама