МИСТЕРИИ


Със Съвет към кабинета ще борим корупцията

21 5028 27.05.2015
Със Съвет към кабинета ще борим корупцията
Меглена Кунева

Днес кабинетът ще създаде национален съвет по антикорупционни политики. Той ще е междуведомствен със съвещателни, координационни и контролни функции. Съветът ще се ръководи от вицепремиер, определен от правителството.


Най-вероятно това ще е Меглена Кунева, за която в постановлението пише, че ще отговаря за изпълнението на постановлението. Министрите ще създадат Национален орган за възлагане на обществени поръчки в здравния сектор.

След заседанието на кабинета, в присъствието на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера на Азербайджан Елчин Ефендиев, ще бъде подписан договор за дарение на средства от фондация "Гайдар Алиев", с които ще се реализира проект за реставрация и консервация на крепостта Трапезица.

Правителството създава ново село в община Гоце Делчев. Министрите ще одобрят на днешното си заседание, че досегашният курортен комплекс Попови ливади вече е отделна административно-териториална единица в област Благоевград. Промяната на статута на курорта ще позволи финансирането му по различни европейски програми за изграждане на инфраструктура и облагородяване на района.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама