НОВИНИ


15-метрова топола падна върху кола с дете

0 4532 28.05.2015
15-метрова топола падна върху кола с дете

15-метрова топола падна върху автомобил, движещ се по улица "Христо Ботев" във Видин. С ожулвания по лицето е дете, пътувало на задната седалка в колата, информираха от полицията в града. Момченцето е транспортирано във видинската болница.


"Един от корените на дървото е отсечен и то беше силно наклонено. Вчера ние го описахме като потенциално опасно и за намаляване на височината, но силният вятър е успял да го изкорени и то затова е паднало през улицата. Има сигнал за още едно изкоренено дърво в ж.к "Химик", което е по-малко. Счупени клони предполагам, че ще има повече, защото и днес вятърът ще бъде сравнително силен - 6 метра в секунда", обясни за tribali.info управителката на фирмата за озеленяване Даниела Димитрова. Според нея инцидентът е заради ремонта на тротоарите.

"Когато се проектират по този начин на изпълнение на тротоарите, няма начин проектантът да не е предвил и намаляване на корените, за да се полагат тези нови настилки. На практика донякъде проектантите са унищожили дърветата и за пореден път говорим, че тези които проектират, не идват във Видин. Обикновено това са софийски фирми, които чертаят от София", каза още Димитрова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама