ФРОГ МЮЗИК


Квартет Вокалисимо зарадва болни деца

0 5239 31.05.2015
Квартет Вокалисимо зарадва болни деца
Вокалисимо и децата

Младите оперни певци от квартет Вокалисимо представиха пред десетки деца със сърдечни малформации своя авторски спектакъл „Някъде в морето“. Режисьор е Николай Павлов от Софийската опера и балет. Той създава интерактивна постановка, в която героите преминават през различни перипетии, загубени в лодка в средата на морето.


Певците показват на децата, че дори и в най-трудните моменти, трябва да търсиш силата вътре в себе си и да знаеш, че дори и малък, ти си много по-силен и смел отколкото другите си мислят. Вродените сърдечни заболявания са най-често срещаният вроден дефект по света. Всяка година засягат и около 500 новородени български деца. Вродените сърдечни заболявания са най-честата причина за смъртност в ранна детска възраст.

Квартет Вокалисимо са разработили темите в детската опера специално за децата с вродени сърдечни заболявания и планират да играят представлението регулярно в детската клиника на Националната кардиологична болница. Младите певци се надяват, че по този начин ще успят поне за малко да откъснат децата от здравословните им проблеми и да ги пренесат в свят на музика и приключения.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама