НОВИНИ


Джебчийки подкупвали охрана и полиция, за да ни обират

7 5276 01.06.2015
Джебчийки подкупвали охрана и полиция, за да ни обират

Джебчийки дават 2000 лв. на човек от полицията, за да се трие веществено доказателство, или пък 10 000 лв. такса, за да не те закача охраната в мола, стана ясно от репортаж на НТВ.


„При нас в занаята нон-стоп се изкарват пари, няма спиране. Зависи, може и 1000 лв. да изкарваш, може и 500, може и 1 500 лв. Аз от 10 години само по моловете съм- Варна МОЛ, гранд Мол, Варна Мол, гранд мол. Че си изкарвам хляба оттaм”, разказа Евгения, дългогодишна джебчийка.

 

„В добри за тях дни, в кавички, могат да стигнат до десетки хиляди евро”, казва Георги Алексиев, управител на настоящата фирма на мола.

 

Евгения и Мария, по професия джебчийки, били едни от най-добрите в Игнатиево. В бизнеса били от малки. Наследили занаята от техните близки и са се разминавали с леки присъди.


Живеят в луксозни къщи за стотици хиляди левове и карат също толкова луксозни автомобили. А държавата се прави, че не ги забелязва.

 

До скоро Евгения и Мария обирали на воля туристите в мола, в който охранители убиха човек. Плащали си и всички си затваряли очите. Управителят на новата охранителна фирма обаче им създавал проблем.

 

„Старата охранителна фирма, тоест бившата, която е била в мола, възможно да е правила такива договорки, има такива слухове. С нас също са се опитвали да правят договорки, с наш служител. Предлагали са му пари, за да бъдат допускани на територията на гранд мола, но съответно са получили отказ.- Колко пари са му предложили? – 10 000 на месец”, казва Георги Алексиев, шеф на настоящата охранителна фирма.

 

Джебчийките твърдят, че имали връзки и в полицията и ако запис от охранителните камери на мола попадне там, плащали на техен човек, за да ги отърве.

Понякога сумите, които твърдят, че давали на полицията, надвишавали 500 лв.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама