НОВИНИ


Обявиха имейл за мнения по съдебната реформа

2 4223 01.06.2015
Обявиха имейл за мнения по съдебната реформа

Министерството на правосъдието обяви имейл адрес, създаден специално за становища по проекта за Закон за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Той е : jReform@justice.government.bg.


От министерството приканват всички заинтересовани експерти, граждани, професионални и неправителствени организации и др. в 15-дневен срок - до 15 юни, да изпращат на този имейл своите становища по законопроекта.

 

Отделно от Министерството на правосъдието са подготвили писма, с които приканват заинтересованите институции - съдилища, прокуратура, Национална следствена служба, Висш съдебен съвет, Висш адвокатски съвет, Национален институт на правосъдието, професионални организации на магистратите, професионалните организации на нотариуси, съдебни изпълнители, юрисконсулти, съдебни заседатели и редица други - да изготвят и изпратят становища по законопроекта.

 

След изтичането на този срок всички получени становища ще бъдат анализирани и обобщени за целите на една задълбочена дискусия. Министерството на правосъдието предвижда организирането на поредица от тематични кръгли маси по отделни части от законопроекта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама