НОВИНИ


Партията на Кунева стана член на ЕНП

6 4924 01.06.2015
Партията на Кунева стана член на ЕНП
Председателят на ДБГ Меглена Кунева Булфото, архив

„Движение България на гражданите" стана официално член на Европейската народна партия, след като на заседание в Осло за това гласува Политическата асамблея на ЕНП, се похвали председателят на ДБГ Меглена Кунева.


Още с учредяването си ДБГ заяви категорично желание да се присъедини към ЕНП, което беше препотвърдено и с включването на ДБГ в Реформаторския блок, в който участват и други членове на европейската десница, коментира Кунева, като подчертава ролята на ДБГ, като парламентарно представена политическа сила, за стабилността на страната.

В речта си пред форума на ЕНП Кунева казва, че именно конструктивното отношение и създадената коалиционна култура в Реформаторския блок са допринесли за създаването на стабилно дясно управление. Стабилността не е политическа мантра - днес, в условията на геополитически заплахи, като разрастването на екстремизма в Близкия Изток и ситуацията в Украйна, тя е по-важна от всякога, подчертава Кунева. По думите й Западните Балкани не са в оптимално състояние, поради което е изключително важно балканските страни-членове на ЕС да бъдат източник на политическа и икономическа стабилност за съседите си и региона.

Кунева подчертава важността на задълбочаването на европейската интеграция на България чрез влизането в Шенген, Еврозоната, банковия надзор и енергийния съюз на Европа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама