ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 8 декември

0 4092 08.12.2008
Предстоящо на 8 декември

Майкъл Лий пристига на посещение у нас; еврокомисар Меглена Кунева ще отчете работата си през 2008 год.; започва програмата "Дай скорост на българското производство"; награждават "Студент на годината".


 

Генералният директор на Генерална дирекция „Разширяване” в Европейската комисия Майкъл Лий пристига на еднодневно посещение в България за среща с вицепремиера по управлението на еврофондовете Меглена Плугчиева. Срещата е по инициатива на Майкъл Лий. Разговорът ще се проведе в 10.30 часа в МС в кабинета на заместник министър-председателя.

Еврокомисар Меглена Кунева ще отчете работата си през 2008 година и ще представи плана си за работа през 2009 година на пресконференция от 10:00 ч. в Информационния център на ЕС. Ще бъде представен и новият сайт DOLCETA за онлайн обучение на потребители, както и резултатите от проведената през лятото под патронажа на Меглена Кунева кампания "Безопасно лято на детските площадки", организирана от Комисията за защита на потребителите.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще връчи двадесет и пет нови адаптирани микробуса на Домовете за деца с умствена изостаналост от цялата страна. Официалното предаване на ключовете ще започне в 13:00 часа, в търговски център на Хюндай – София (ул. „Околовръстен път” № 260).

По покана на вицепремиера Меглена Плугчиева на едноседмично посещение в България пристига Карин Хоххауз
, представител на Германското федерално министерство на финансите и съветник на заместник министър-председателя по управлението на еврофондовете. Тя ще се срещне с вицепремиера Меглена Плугчиева в 16.00 часа в МС. В рамките на посещението й у нас тя ще има разговори с представители на управляващите органи по оперативните програми на ЕС и с депутати от НС.

Движение „Напред” започва програма „Дай скорост на българското производство”, която ще бъде представена на пресконференция от 12.00 часа в сградата на ВМРО. От Движението призовават всички българи в навечерието на коледните и новогодишните празници да купуват български стоки.

В понеделник следобед премиерът Сергей Станишев ще се срещне с еврокомисар Меглена Кунева в Министерския съвет.

Японската агенция за международно сътрудничество JIKA ще подари на Министерството на културата информационен уеб-сайт „База данни за музеите в България” . В 11.00 часа в Министерството на културата ще бе официално подписан Сертификат за дарение от проф. Стефан Данаилов - министър на културата и Такеши Комори - постоянен представител на JIKA в България. На официалната церемония Стефан Данаилов ще награди със специален плакет на министерството постоянния представител на JIKA в България Комори Такеши и доброволката Мивако Кавахара, в знак на признателност за голямата материална и логистична подкрепа за българската култура, която ни оказва правителството на Япония.

В БТА от 12.00 часа ще бъде дадена пресконференция във връзка с поредното блестящо представяне на ученици от СМГ на третото Международно младежко математическо състезание в Лакнау - Индия. Отборите на СМГ се завръщат с 4 купи, вкл. Голямата купа на състезанието, 11 златни и 1 сребърен медал.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11 ч. новоизградената детска градина „Калина” в столичния квартал „Младост 1”. На официалното откриване ще присъстват кметът на район „Младост” Петко Дюлгеров, заместник-кметът на Столична община по образование и култура Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов, Малина Едрева- председател на комисията по образование към СОС.

На 8 -9 декември в хотел”Дедеман Принцес София ”, Фондация „Асоциация Анимус” организира Национална кръгла маса „Мерки за предотвратяване на домашното насилие”. Събитието е част от 16-дневната кампанията за борба с насилието над жени в страната (25 ноември – 10 декември 2008 година).

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще участва в церемонията по награждаването „Студент на годината”
от 19.00 часа в Централния военен клуб.

 

ДКЕВР насрочва открито заседание за разглеждане на доклад относно цени на ВиК на “Софийска вода”АД от 10.00 ч.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в гр. Троян. В 10.30 ч. той ще открие официално новата Микробиологична лаборатория в Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести „Проф. д-р П. Мондешки”, а от 11.30 ч. ще участва в акта по приключването на проект “Обновление на сграден фонд” и проект “Доставка на медицинска апаратура” в лечебното заведение. Д-р Желев ще разгледа болничните отделения и ще проведе среща с кмета на града, директора на лечебното заведение и членовете на Медицинския съвет.

От 11.00 часа кметът на Кюстендил Петър Паунов ще даде пресконференция в кабинета си.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в заседанието на Съвета по Общи въпроси и Външни отношения на ЕС в Брюксел. Сред темите, които ще бъдат обсъдени в частта “Външни отношения”, са Западните Балкани, обстановката в ДР Конго, Близкоизточният мирен процес, Пакистан и др.Министър Ивайло Калфин ще даде пресконференция в сградата на Постоянното Представителство на Р България към ЕС в Брюксел по видеоконферентна връзка със София.

 

Frognews.bg 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама