НОВИНИ


Борисов не бил синоптик, за да затопля отношенията с Русия

16 4604 03.06.2015
Борисов не бил синоптик, за да затопля отношенията с Русия
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов не бил синоптик, както той се изрази, за да се произнесе за затоплянето или захлаждането на отношенията ни с Русия.Това стана ясно от коментара му в отговор на въпрос дали се затоплят отношенията ни с Русия.


Министрите Ивайло Калфин и Божидар Лукарски са били в Русия. Сега в Санкт Петербург Теменужка Петкова и Владислав Горанов ще присъстват на икономически форум, посочи Борисов. Ние от българска страна не сме спрели нито комуникацията, нито нормалните отношения, които имаме с Руската федерация, каза той.

Ние не сме били причина нито за затопляне, нито за охлаждане, изтъкна премиерът ни.

Санкциите и контрасанкциите удрят и двете страни, категоричен бе Бойко Борисов. Той обаче е убеден, че трябва да се спазват минските споразумения за постигане на мира в Украйна. Когато има санкции, има губещи страни. Това са и Русия, и ЕС, изтъкна министър-председателят.

По думите му, ние с нищо не сме предизвикали руската страна за влошаване на отношенията. В същото време имало българи в забранителния списък.

Нито те, нито ние не сме прекратили „Южен поток", подчерта Борисов. Чакаме по-добри времена, за да стане газовият хъб, пожела си премиерът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама