НОВИНИ


Манолова: Грейне ли слънце, ГЕРБ спират да идват на работа

13 4524 05.06.2015
Манолова: Грейне ли слънце, ГЕРБ спират да идват на работа
Социалистката Мая Манолова

Каквото повикало, такова се обадило. ГЕРБ не веднъж бойкотираха кворума през предишния парламент. Беше въпрос на време кога ще им дадем урок и ние.


Това заяви Мая Манолова от БСП по повод проваления кворум днес в НС, пред бТВ. Тъй като голяма част от управляващото мнозинство, грейне ли слънце, дойде ли лято, нямат нужда да идват на работа. Трябва да се ходи на работа. ГЕРБ ваканцуваха и лагеруваха миналото лято и не стъпваха в парламента, припомни социалистката.

Последните месеци дисциплината в управляващото мнозинство се изразява не само в неидване на работа, но и във високомерно отношение и пришпорване по-бързо да се свършва с дебатите, бяха критиките на Манолова. Тя отрече БСП да имат договорка за бойкот заедно с ДПС. Според Манолова още петък депутатите вече са си били планирали дълъг уикенд и затова не са отишли на работа.

За времето, през което съм в парламента, не съм си позволила да отсъствам нито един ден. Не си позволявам да закъснявам за работа. Народните представители са като останалите хора – ако трябва да си на работа в 9, ти си на работа в 9, коментира социалистката.

Манолова изказа своето възмущение и относно факта, че ГЕРБ са я излъгали. "След като обещаха и гласуваха на първо четене за намаляване на таксите на частните съдебни изпълнители и т.н., ГЕРБ се отметнаха и гласуваха "против", посочи тя.

Предстои референдум, хората имат очаквания. Вчерашното гласуване за свалянето на прага на референдумите беше гласувано между ГЕРБ и ДПС.

Аз ще подкрепя референдум за мажоритарен вот, ако въпросът бъде редактиран, така че да бъде ясно зададен на хората, заяви Манолова. Относно електронното гласуване тя смята, че то е противоконституционно и ще стимулира купения вот.

Президентът се постави над българските граждани и над закона. Текстът в закона за референдумите казва, че той трябва да изчака една година. Тя припомни, че миналата година парламентът е отхвърлил искането му.

Манолова зададе и въпрос на Плевнелиев: "През 60-те години във Франция президентът Шарл дьо Гол внася референдум, който е бил отхвърлен от гражданите, след което той подава оставка. Питам, ако гражданите отхвърлят въпросите на президента Плевнелиев, дали той ще последва примера му, както много достойни европейски президенти?"
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама