ПОЛИТИКА


Джозеф Дол призова Радан Кънев да не лъже

20 6994 10.06.2015
Джозеф Дол призова Радан Кънев да не лъже
Председателят на ЕНП Джозеф Дол

Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи, се казва в съобщение, поместено в сайта на ЕНП.


„България измина дълъг път, докато не беше формирано коалиционно правителство, водено от министър-председателя Бойко Борисов, между ГЕРБ и Реформаторския блок, което пое властта през ноември 2014 г. Политически съюз между партията-член на ЕНП ГЕРБ и Реформаторски блок – коалиция от партии, сред които по това време СДС и ДСБ са членки на ЕНП, бе приветстван и подкрепян след парламентарните избори от президента на Европейската народна партия Жозеф Дол”, припомнят от ЕНП.

Нещо повече, с цел да се подпомогне и засили сътрудничеството между членуващите в ЕНП български партии, ЕНП, с препоръката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на останалите български партии, членуващи в ЕНП, партията на Меглена Кунева – „Движение България на гражданите” (ДБГ) получи пълноправно членство в ЕНП по време на Политическата Асамблея в Осло миналата седмица. ДБГ стана третата партия от РБ, която е част от ЕНП.

„Решението да се подкрепи формирането на стабилно коалиционно правителство, съставено от партии, членуващи в ЕНП, беше в интерес на българските граждани и винаги е било сред моите чисти и най-висши приоритети”, посочи президентът на ЕНП.

„Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи”.

ЕНП отхвърля подобни твърдения и призовава за политическа коректност и въздържание от използването на заблуждаващи прийоми.

„Нашето Европейско политическо семейство е напълно убедено, че министър-председателят Бойко Борисов и неговото правителство ще преодолеят вътрешните предизвикателства, ще осъществят необходимите реформи и ще поведат България към по-добро бъдеше за народа й”, заяви президентът на ЕНП Жосеф Дол.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама