СВЯТ


Строс-Кан за оргиите: Възстановявах покрай световната икономическа криза

2 4744 12.06.2015
Строс-Кан за оргиите: Възстановявах покрай световната икономическа криза
Доминик Строс-Кан

Оргиите, в които е участвал бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, бяха определени от самия него като възстановителни сесии. Финансистът даде обяснения пред френски съд по делото срещу него и още няколко души за сводничество и наемане на проститутки.


Строс-Кан заяви, че купоните, напомнящи на масови сексуални забавления от Античността, придружени с елементи на садизъм и мазохизъм, са му позволявали да си презареди батериите, разказал той пред магистратите в северния град Лил, пише британският в. Гардиън.

"Това бяха възстановителни сесии, с които отдъхвах от тежките задачи по преодоляването на световната икономическа криза", посочи Строс-Кан. Той за пореден път подчерта, че не е знаел, че жените, които са участвали в оргиите, са били проститутки.

Наеманите жени, от своя страна, са признали за упражняването на най-древната професия. Те също пред съдиите заявили, че не са изпитвали удоволствие от участието си в партитата заради бруталните сексуални практики.

Очаква се днес съдът в Лил да се произнесе по делото на бившия ръководител на МВФ и неговите съучастници. Ако подсъдимите бъдат признати за виновни по обвиненията в сводничество, те може да получат до 10 години лишаване от свобода и ба бъдат глобени със 1,5 млн. евро. Очаква се съдът да се произнесе днес и да сложи край на почти четиригодишния процес.

През май 2011 г. Строс-Кан се оказа в центъра на сексуален скандал. Той бе обвинен от камериерка в нюйоркски хотел в опит за изнасилване. Въпреки че ищцата се отрече от твърденията си, аферата принуди шефът на МВФ да се оттегли. Неговото място бе заето от Кристин Лагард.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама