НОВИНИ


Наглост! Шефът на ДАИ изолира служител, който пуска сигнали за корупция

18 9936 12.06.2015
Наглост! Шефът на ДАИ изолира служител, който пуска сигнали за корупция
Цветелин Цветанов

Шефът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов държи в пълна изолация служител, който пуска сигнали за корупция. Това научи Фрог нюз от източници в самата институция. Подозира се, че той изпитва панически страх от Кръстев.


Става дума за Иво Кръстев, който вече пет години се бори с всички възможни държавни и европейски институции, за да докаже, че у нас има организирана престъпна група на най-високо ниво за продажба на шофьорски книжки. Заради това Кръстев четири пъти е бил уволняван и връщан от съда на работа. За да не „пречи” на "свободната търговия", шефовете на агенцията не го допускат до изпити на курсисти. Човекът е принуден да стои по цял ден на стол и да чака по-справедливи времена.

Преди няколко месеца неговият пряк началник Кънчо Димитров предложил на Цветелин Цветанов, Кръстев най-после да започне да изпитва кандидат-шофьори. В началото отговорът бил положителен, но след това всички с изненада установили, че той не бил включен в списъка. Така за пореден път борецът против корупцията бил оставен на резервната скамейка. Най-шокиращото е, че в столицата в момента изпитват служители, които преди две години бяха уличени, че дават на курсистите  предварително попълнени листовки. Въпреки, че бяха сгащени в корупционна афера, само няколко от тях са уволнени. С действията си сегашният шеф на Изпълнителната агенция показва, че има по-голямо доверие на рушветчиите, отколкото на тези, които се опитва да променят гнилата система.

Интересен факт е, че самият Цветелин Цветанов е бил уволнен вече веднъж през 2013 г. като шеф на ДАИ Плевен, от тогавашния министър на транспорта Данаил Папазов и то за масовата продажба на шофьорски книжки. Твърди се, че Цветанов е бил в изключително близки отношения както с председателя на парламента Цецка Цачева, която също е от Плевен, така и с настоящия транспортен министър Ивайло Московски.
Преди ден шефът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” се похвали, че е махнал 5 служители от провинцията, замесени в схемата с книжките. В същото време и дума не обелва за тези, които са в столицата и дават по същата схема тескерета, но не на любители, а на професионалисти. Това се оказва още по-опасно, тъй като вероятността за тежко произшествие на пътя е още по-голяма.

От близо 6 месеца Фрог нищи темата за корупцията при издаването на шофьорските книжки, но от ДАИ се правят на ощипани. Служители подозират, че ако Цветелин Цветанов иска от дъно да изреже корупцията в подопечното му ведомство, вероятно трябва да започне от високите нива в държавата. Те са категорични, че директорът панически се страхува от Иво Кръстев, тъй като благодарение на неговите сигнали десетки корупмирани чиновници са  махнати.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама