ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 12 декември

0 3917 11.12.2008
Предстоящо на 12 декември

Премиерът Станишев се включва в работата на редовния Европейски съвет в Брюксел; заседават НС; СОС; започва Коледен спортен турнир; протестно шествие срещу безредиците в Студентски град и нехайството на отговорните органи провеждат фармацевтите.


 

Премиерът Сергей Станишев ще се включи в работата на редовния Европейски съвет в Брюксел. Сред основните теми, които ще дискутират държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз, ще бъдат мерките за засилване на стабилността и надзора на финансовите пазари и инициативи за реформа на международната финансова система. Следобед премиерът Сергей Станишев ще пристигне в сградата Justus Lipsius. След традиционната среща с председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг той ще се включи в първата работна сесия на Европейския съвет.

Народното събрание ще заседава от 9 часа.

От 12.30 часа в зала 2 на хотел Рила ще се проведе заключителна сесия на програмата „Партньорство за пътища”, на която ще присъства и министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

В 11:00 часа в Дома на архитекта, ул. “Кракра” 11 ще се проведе Национален партиен съвет на “Обединена социалдемокрация”.

От 12.00 часа в зала 108 на БНБ ще се проведе пресконференция за представянето на златна възпоменателна монета „Св. цар Борис І Покръстител” от серията „Българска иконография”.

От 12.00 часа в залата на МОСВ министър Джевдет Чакъръв ще подпише договор за изграждане на сероочистващи инсталации на блоковете 5 и 6 на ТЕЦ Марица-Изток 2.

От 11.30 часа, в Централния клуб на филателистите, на ул. Хан Крум №7 Съюзът на филателистите в България и Федерацията на европейските филателни асоциации  ще подпишат споразумение за провеждането на европейска филателна изложба у нас. Споразумението ще бъде подписано в присъствието на министъра на транспорта и съобщенията Петър Мутафчиев.

От 12.00 часа в Конферентна зала „Марица” на хотел “Родина” ще се проведе пресконференция на политическо движение Евророма. Темата е 10 години на политическата сцена в България, решение за участие на „Евророма“ в изборите за Европарламент през 2009 г.

От 10.30часа на 12.12.2008 г. в Център за култура и дебат "Червената къща" Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия организират граждански форум на тема "България в Европейската година на междукултурния диалог".

Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившия началник на митницата в Горубляне Снежина Ангелова от 9.30 часа.

Въззивен състав на Софийски градски съд ще заседава по обжалването на мярката за неотклонение "задържане под стража" на дупнишкия бизнесмен Пламен Галев.

Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившия шеф на Държавния резерв Станислав Копаров от 9.30 часа.

От 13.30 часа в сградата на КТ „Подкрепа” ще се проведе среща на Ръководството на синдиката с мисията на Международния валутен фонд в България, на която ще се обсъди позицията на Конфедерация на труда „Подкрепа” по антикризисните мерки.

От 9.30 часа в зала Александър на хотел Радисън ще бъдат представени два доклада на Световна банка за корпоративното управление, счетоводството и контрола в България.

От 11.00 ч. в централата на СДС кандидатът за председател на СДС, Румен Христов, ще даде пресконференция на тема: СДС с воля за победа – изводи от кампанията на кандидатът за председател на СДС, Румен Христов.

От 11 ч. в сградата на София прес на ул. Славянска 29 ще се проведе пресконференция на тема „Резултати от преговорите в Познан и последиците за България”. Събитието се организира от международната мрежа от неправителствени организации АГРЕЕ.НЕТ и Коалиция „Действия срещу промените в климата”.

Орденът на рицарите тамплиери в България планира организирането на първия благотворителен „Бал на рицарите”
, който ще се проведе в столицата. С това ще бъде дадено началото на традиционно провеждане на „Бал на рицарите”, на който ще бъдат събирани средства за социално-ангажираните инициативи на организацията. Кампанията за безплатен обяд за нуждаещи се хора се провежда в столицата, като всеки петък от 12,00 ч. в градинката пред църквата Св. Седмочисленици се раздава храна на около 350 души. Средствата се набират измежду членовете на Ордена на рицарите тамплиери. Инициативата за безплатен обяд е с любезното съдействие на Столична община.

Столичен общински съвет ще проведе извънредно заседание от 10 часа.

На 8 декември в София започна Коледен спортен турнир. Награждаването на финалистите започва в 14 ч. в актовата зала на 145 СОУ “Симеон Радев”.

В 11 часа в Националният исторически музей ще бъде открита изложба „Символите на българската държавност”. Тя е посветена на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември 1908 г. и в нея са представени над 500 експоната от български музеи, галерии, архиви и библиотеки.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с депутата от групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Джефри Ван Орден и с Марк Франсоаз депутат в Британския парламент
от Консервативната партия и Министър за Европа в сянка на Консервативната партия. Срещата е в 9.00 ч. в Столична община.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 9. 30 ч. с доц. д-р Желязко Христов – президент на КНСБ и президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. По време на разговорите ще бъде обсъдено повишаването на финансовите възнаграждения на служителите в столичния градски транспорт. Срещата ще се състои в Столична община.

Документалният филм "Богомилите и Светият Граал" ще бъде излъчен от 17 часа във Френския институт в София.

Изпълнителният директор на НАПИ инж. Янко Янков ще присъства на връчването на сертификатите на завършилите курса за обучение “Обучение на обучаващите” на тема “Одит на безопасността на пътя”, което ще се състои в 12.30 часа в столичния хотел “Рила”.

Протестно шествие срещу безредиците в Студентски град и нехайството на отговорните органи ще проведат фармацевтите в София от 10.30 часа. Шествието е организирано във връзка с пребития до смърт на 5 декември студент по фармация Стоян Балтов. То ще започне от зала "Христо Ботев", ще продължи до дискотека "Амнезия", където ще бъде почетена паметта на Стоян Балтов и след това ще продължи до 7-мо РПУ, където ще се поиска справедливо наказание за извършителите на това деяние, както и сигурност за всички студенти. Проявата ще завърши пред Студентска община, където ще се поискат промени в обстановката в Студентски град.

В 10 часа в БТА Марио Николов - търговски директор на "Палмигруп" АД, Еуженио Далолио - търговски директор на "Симпак ботлинг енд кенинг", Стефан Гатев - управител на "Хранмеханика инженеринг" ООД ще дадат пресконференция, на която ще представят цялата истина за делото по САПАРД.

В 13 часа в БТА лабораторията за медиен мониторинг на фондация "Медийна демокрация" ще даде пресконференция за представянето на проекта за медиен мониторинг "Внимание, наблюдаваме ви!"

В 14 часа в БТА Български ветеринарен съюз /БВС/ ще даде пресконференция във връзка с 14 декември - професионален празник на ветеринарните специалисти.

Световна банка и Висшето училище по застраховане и финанси организират дискусионен форум, на който ще бъдат представени последните проучвания на Световната банка за България пред представители на държавни институции, банки, застрахователни и осигурителни компании, мениджъри на български и чуждестранни бизнес организации, браншови организации, студенти и национални медии. Събитието ще се проведе от 15,30 часа в академичната аула на Висшето училище по застраховане и финанси.

В 14.30 ч. Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие Информационен център с централна регистратура в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” и обновеното там Отделение по образна диагностика. В 16.00 ч. ще открие обновения Дом на здравето в РИОКОЗ-Кърджали и ще посети Центъра за профилактика на социално значими заболявания, изграден по проект на Обществената „Коалиция за здраве” по Програмата СИНДИ.От 18.00 ч. министър Желев ще присъства на Тържественото събрание по повод "10 години Обществена коалиция за здраве и програма СИНДИ – Кърджали".

От 14.00 часа в Младежки дом Горна Оряховица сдружение "Човещина" ще отбележи 10 години от създаването си. Тържеството ще премине под патронажа на кметът инж. Йордан Михтиев.

От 12.00 в клуб-ресторант Варна ще се проведе предколедна среща на кмета с членовете на обществените съвети, ветераните на местната власт, ръководителите на МВР и ВМС, ръководствата на съюзите на запасните офицери. 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама