МИНАЛО


Великият Парцалев щеше да чукне 90 години

11 8993 16.06.2015
Великият Парцалев щеше да чукне 90 години
Георги Парцалев

Спомняме си днес за големия български актьор, който ни напусна на 64-годишна възраст. Георги Парцалев ще бъде запомнен като един от най-добрите филмови и театрални актьори на България. Той е звезда в най-известните комедии от златното време на нашето кино. Завършва медицина в СУ " Климент Охридски", а през 1956 г. е сред първите актьори, назначени в новосъздадения Сатиричен театър.


Паметна вечер за незабравимия български актьор Георги Парцалев по повод на 90-годишнината от неговото рождение ще има днес от 17 часа в Американския център на Столичната библиотека. Ще бъде показан филмът "С деца на море". Вечерта е със специалното участие на известния критик Атанас Свиленов.

В родното място на Георги Парцалев събитията, посветени на 70 години град Левски и 90 години от рождението на актьора, ще продължат до 19 юни с всекидневни филмови прожекции и театрални постановки, свързани с името му

Домът на хумора и сатирата в Габрово ще почете Парцалев с филмите "Кит", "С деца на море" и "Петимата от Моби Дик". Ще има среща с актьора Звезделин Минков, познат като имитатор на Георги Парцалев, Григор Вачков, Петър Слабаков и други. Минков ще се превъплъти в някои от любимите си образи и ще представи книгата си „Малки спомени за големия Парцалев“, в която разказва незабравими за него случки и срещи с любимия на поколения зрители актьор.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама