НОВИНИ


Туристи биха спасител на плажа във Варна

2 4882 16.06.2015
Туристи биха спасител на плажа във Варна
БЧК, архив

Туристи нападнаха воден спасител във Варна посред бял ден, след като ги извадил от водата заради рискова ситуация.


Групата летуващи влязла в морето да се къпе с дрехите и се стигнало до рискова за живота им ситуация, при която били изведени на брега. Това и довело до конфликт със спасителите, предава НТВ. Полицията е уведомена за случая, но нападателите успели да избягат.

Спасителите на плажа в „Аспарухово” опитали да изведат от водата групата, в която имало жени и деца, които се оказали в риск. „Колегите са ги извадили, без някой да е глътнал вода, без нищо. И тогава започнали да скачат, да се карат на колегите. Бяха четирима и единият успя да ме удари. През гората тръгнаха да бягат, а аз бях целият в кръв”, разказва спасителят Тодор Тодоров.

Спасителите се обадили на 112. Подобни групи от квартала редовно притеснявали плажуващите, а и подпийналите мераклии за плуване не били изключение. Според спасителите този инцидент е поредното доказателство за нуждата от създаване на специална плажна полиция. Тъй като сега не разполагат с повече правомощия, спасителите коментират, че не им остава друго, освен да развиват умения за самоотбрана.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама