НОВИНИ


Манолова: ГЕРБ ще платят и грешките на РБ

8 4218 16.06.2015
Манолова: ГЕРБ ще платят и грешките на РБ
Мая Манолова

Министърът на здравеопазването ще преценява, кои болници ще закупуват и кои няма да закупуват лекарства, т.е. кои да фалират и кои не, каза депутатът от ПГ на „БСП лява България” Мая Манолова по време на дебатите при приемането на последните промени в Закона за здравното осигуряване, предаде Фокус.


Как ви звучи изразът НЗОК закупува медицинска помощ?, запита Манолова. По думите й Законът за здравното осигуряване е един абсурден закон с абсурдна терминология.

Там е пълно с врачки и гледачки, които ще знаят от какво ще се разболеят български граждани, каза Манолова и даде пример със закупуването на онкологична техника в болница в Шумен и каза, че сега там има най-модерна техника. По думите й тази техника бездейства, защото НЗОК и РЗОК не е била много точна при закупуването на техниката.

В България имаме специалисти и техника, но нямаме отговорни законотворци, коментира Манолова. Според нея депутатите от ГЕРБ искат да видят докъде могат да се стигнат представителите на РБ, но накрая ГЕРБ ще платят за техните грешки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама