ХРАНА И ВИНО


Коктейл УЗО: Сипваш 100 гр., бъркаш и още сто

1 8297 17.06.2015
Коктейл УЗО: Сипваш 100 гр., бъркаш и още сто
Наздраве!

Месеците се изтъркаляха и отново дойде времето на любимото узо! Както знаете, истинското узо е запазена марка на Гърция и се прави само там. Началото на ароматната напитка вероятно идва от плодово гръцко бренди, разпространено в Тесалия, Македония и о. Крит.


Легендата разказва за атонски монах, чиято любима напитка е била именно това бренди, вкусът на което е обогатен с анасон.

А дали знаем как точно се консумира узо?

Най-класическият начин да се пие узо разреждането му с лед и вода, което го превръща в "облачно" питие. Разбира се, не трябва да забравяме мезетата, без които не може нито една гръцка трапеза. Като кулинари, които обичат да експериментират, не бива да подминаваме разнообразието от коктейли, които предоставя тази анасонова напитка.

Ще ви кажем само един, който забъркваме с приятели. Сипваш сто грама узо, бъркаш и още сто грама. Може и мастика за по-смелите. Наздраве!
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама