НОВИНИ


Двама загинаха при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ

0 4371 18.06.2015
Двама загинаха при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ

Неизвестни лица загинаха при посегателство над съоръжения на ЧЕЗ. Двама мъже са направили опит за кражба на проводници на компанията, които свързват основната електроразпределителна мрежа с къщите. Инцидентът е станал в с. Крушовица, община Мизия.


Служители на ЧЕЗ са оказали необходимото съдействие на органите на МВР, извършили са преустановяване на електрозахранването и са обезопасили мястото незабавно, с цел безпрепятствено провеждане на следствените действия.

 

Това е четвъртият смъртен случай при кражба на съоръжения от мрежата на ЧЕЗ от началото на годината. През април мъж загина при нерегламентирано нахлуване в трафопост в София. Само няколко дни преди това при посегателство над въздушни  проводници загина друг мъж в с. Гуцал, община Самоков.

 

Кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват не само ЧЕЗ, но и крайните потребители, тъй като причиняват прекъсвания на електрозахранването, чести аварии и повреждане на електроуреди.  Все по-често обаче посегателствата застрашават и отнемат човешки животи.

 

За съжаление подобни престъпления често остават ненаказани. Необходими са строги наказателни мерки и ефективни присъди. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на  посегателствата, води до необходимостта за третирането им като престъпления срещу националната сигурност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама