ЪNDERGROUND


Милиционерът Боби Г. стана дописник на мафиотски медии

0 10003 19.06.2015
Милиционерът Боби Г. стана дописник на мафиотски медии

Наскоро уволненият служител от МВР, добил известност след колегите си като Боби Г.за пробва да унижи вътрешното ведомство чрез семейните медии на Делян Пеевски. В изданията, известни предимно с поръчковите си писания, от близо месец се атакуват доказани професионалисти, пратили десетки бандити зад решетките.


Всеизвестен факт е, че Боби  Г. прави каквото си иска в изданията на Пеевски  не заради успехите си като полицай, а заради близостта си с модела КОЙ. Именно той разследваше „убийците“ на Пеевски  и доказа, че с действията си може да направи за смях не само МВР , но и прокуратурата. Отстраняването на Г.за от ведомството  преди около месец разяри не само него, но и покровителя му, който се лиши от възможността да контролира чрез него събитията в МВР, както и да се снабдява с  важна оперативна информация.

 

С писанията си обаче Боби  Г.за разкри  по най-елементарния начин картите си и съвсем  ясно показа, че именно той стои зад гнусните писания. Това вече го знае дори министър Бъчварова. От публикациите, които умишлено се пускат с програмата на телевизиите, за да се чете повече, става ясно, че уволнението на Боби  Г.за е ранило КОЙ право в сърцето. Иначе нямаше да отдели толкова място за ченгетата, които застанаха с имената си и разобличиха какви ги върши Г.за във ведомството.

 

Първият, който попадна на мушката на пеевските  медии е бившият шеф на отдел „Контратерор “ от ГДБОП  Валентин Цоновски. Колегите му се шегуват, че е „късметлия“, защото трета седмица не слиза от страниците на вестник, в който за мокрите поръчки няма почивен ден. Плюенето в пообни медии е мерило за добре свършена работа и професионализъм. Лошо е, ако почнат да те хвалят...

 

Медиите на Пеевски  са прави в едно и то е, че Валентин Цоновски  наистина е скандално ченге. Първо заради това, че е единственият, вкарал толкова престъпници в затвора. Скандален е за всички от групите за отвличания “Наглите“ и „Наглеците “, а вече и  за „Килърите “, които не можаха да отърват пандиза. Скандален е за убиеца на Мирослава и за Дачи и за куп техни последователи.  И не на последно място е скандален за Алексей Петров-Трактора, който е подсъдим по мегаделото  „Октопод“.

 

В редиците  на оплютите от Боби  Г..за съвсем логично се нареди  и шефът на „Инспектората“ на МВР  Иван Гешев. И как не, след като именно той извърши проверката срещу Г.за и установи, че крие секретни документи в служебния си сейф. Както се казва, зъслужил си е клеветите.

В писанията надлежно се пише и за редовия служител Йордан Монов, който пък е бил подчинен на Боби  Г.за. Той  се престрашил и подал сигнал до бившия министър на вътрешното ведомство Йордан Бакалов във връзка с безобразията, които върши Г.за. Човекът не се уплашил и сложил името си под всяка своя дума. Сега за смелостта  му го наказват  по пеевски.  

 

Списъкът за отстрелване обаче не свършва дотук. Като "лош" е посочен и настоящият зам .-шеф на СДВР  Живко Коцев. Е той пък откъде на къде се пръкна в медиите на депутата от ДПС, се питат някои от колегите му. Други обаче са наясно, че от известно време Коцев се спряга за директор на СДВР и това автоматично го превръща в мишена за кръга Кой. Защото ако това се случи изхвърчава един от любимците на Пеевски - Младен Маринов. Маринов е другарувал с бившия главсек  на МВР  Светлозар Лазаров и то във времето, когато двамата са работили за известен престъпен бос. Елементарна схема: отстрелва  се Коцев, за да се запази Маринов.

 

Не е подминат и новият шеф на военното разузнаване  и бивш вътрешен миистър Йордан Бакалов. Той се превърна във враг на модела Кой заради четири неща, които свърши докато управялва ведомството.  Едно от тях е проверката срещу Боби  Г..за. Другите неща са свързани с установяване на незаконното подслушване на Касим  Дал, възобновяване на разследването за случая „Лясковец “, при която бяха увелнени  двама души и особено за осветяването на грандиозния скандал с прословутата разработка „Червеи“.  Ченгетата, пък и тези, които поне малко са в час с делата в МВР , наистина добре събират две и две, за да разберат, че Пеевски не просто се страхува от тези хора, той умира от страх, че може да изгуби влиянието си в МВР и службите, с което толкова е свикнал. Истерията в медиите му и публичното обругаване на десетки хора от системата е знак за безсилие.

 

Красимир Танев


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама