НОВИНИ


Кристалина Георгиева: Мрънкането не е добра политика

0 4877 20.06.2015
Кристалина Георгиева: Мрънкането не е добра политика
Кристалина Георгиева

„Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание", заяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева пред БТА.


 По въпроса с възможния фалит на Гърция тя се надява здравият разум да надделее. Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. За България тя отбелязва, че страната ни отново се връща към темата за реформите.

 

„България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени.", допълни тя.

 

По думите й, няма причина България да бърза към еврозоната - не е критично дали това ще стане през следващата година или по-късно, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама