АРТ ДЖУНГЛА


Андежлина Джоли посети лагер за бежанци в Турция

0 6187 21.06.2015
Андежлина Джоли посети лагер за бежанци в Турция
Брат Пит и Анжелина Джоли с децата си

Американската актриса Анджелина Джоли, специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, посети бежански лагер в Турция. Тя беше в бежански лагер в окръг Мардин (Югоизточна Турция), който дава подслон на хиляди сирийци, избягали от войната и беше придружена от върховния комисар на ООН за бежанците Антонио Гутериш.


Двамата разговаряха с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който беше в град Мардин по случай световния ден на бежанците.

 

"Тук сме по една проста причина - този район е епицентър на световна криза. Близо 60 милиона души са прокудени от домовете си от различни конфликти по света", каза Джоли на брифинг

 

Според нея не става въпрос само за криза с бежанците, а за криза в световната сигурност и управление, която се изразява в най-тежката бежанска криза някога и в масово преселение.

 

Джоли призова да се осъзнае ценността на бежанците, които трябва да бъдат защитени и в които трябва да се инвестира. "Те не са проблем, те са част от решението на тази световна криза", отбеляза тя, цитирана от БТВ. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама