НОВИНИ


Само във Фрог: Църквата обяви война на йогата

1 6363 22.06.2015
Само във Фрог: Църквата обяви война на йогата
Духовенството заклейми йогата на лятната си сесия

Църквата реши да обяви безпощадна война на йогата, научи Фрог нюз от духовници. По време на лятната сесия 14-те митрополити от Светия синод, начело с патриарх Неофит, скочили срещу прилаганата в цял свят система за физически, умствени и духовни практики. След 20 дневно умуване как да я заклеймят, висшите духовници решили да излязат с послание до клира и народа.


На фона на етническите конфликти, които раздират някои точки на страната и ширещата се бедност, митрополитите преценили, че проблем на обществото ни всъщност е йогата. Сторило им се, че ако решат този проблем, нещата в страната могат чувствително да се подобрят . В рамките на цялата лятна сесия митрополитите провели само 8 сесии. На последната, в продължение на 4 часа мъдрили  текста на посланието, което се очаква да бъде официално разпространено през идните дни. Оказва се, че заклеймяването на йогата  ще е единственият резултат от събирането на митрополитите сега. За Светия синод решаването на този проблем ще бъде важно за обществото.

 

По време на лятната сесия, духовниците отделили заслужено време  да се опознаят на маса. Обедите им обичайно започвали към 11,30 ч. и приключвали към 17 ч. следобед. Следвала кратка почивка, след което към 19 ч. всички отново се нареждали на трапезата. Вечерята, отрупана с всевъзможни  благини, свършвала след полунощ. Раздвижването се приемало за кощунство. Не се изключва вероятността именно по тази причина Светият синод да е скочил толкова яростно срещу йогата.

 

Сигнал, че тази практика не се нрави особено на хората с расо, беше даден преди няколко дни. В началото на юни т. г. църквата изпрати гневно писмо до парламентарната образователна комисия, скандализирана от въпроси за йогата, включени в матурата по български език и литература.

"Недопустимо е нетрадиционно за България източно религиозно учение да бъде пропагандирано и натрапвано на учениците чрез включването на неподходящи текстове и въпроси в задължителните зрелостни изпити по български език и литература", посочиха от Светия синод.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама