НОВИНИ


Стоянова: Искров да чисти своите плевели, не чуждите

0 4667 23.06.2015
Стоянова: Искров да чисти своите плевели, не чуждите
Менда Стоянова

Иван Искров да фиксира дата, от която неговият наследник да поеме БНБ, смята шефката на бюджетната комисия към парламента Менда Стоянова. Дали е фиксирал дата или не, не дава основание на Народното събрание да го освободи по-рано, всъщност той се опитва да сложи такава граница на НС. Смятам, че това е абсолютно излишно


С оглед на процедурата по избор на нов управител и сроковете, така че мисля, че на 10 юли бихме могли да имаме приета от НС оставка на Искров и избран нов управител на БНБ, който да встъпи в длъжност още от следващия ден, заяви Стоянова в кулоарите на Народното събрание.

По-рано днес Иван Искров депозира оставката си, придружена с дълго писмо, в което досегашният управител на БНБ отправи критики към парламента. В отговор Менда Стоянова го посъветва „първо да изчисти собствената си градинка и след това да търси плевели в чуждата".

Стоянова обяви, че следващият четвъртък бюджетната комисия ще изслуша концепцията на четиримата кандидати за поста гуверньор на БНБ. На въпросите на депутатите ще отговарят: финансистът Димитър Радев, издигнат от ГЕРБ и подкрепен от РФ, финансистът Бисер Манолов, издигнат от РБ, ректорът на ВУЗФ Григорий Вазов, номиниран от Патриотичния фронт, и икономистът Виктор Йоцов, който е предложение на АБВ.

Политически пазарлъци за професионалното ръководство на БНБ не трябва да има, повтори Менда Стоянова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама