НОВИНИ


БСП иска извънредно заседание на парламентарната комисия по отбраната

0 4598 24.06.2015
БСП иска извънредно заседание на парламентарната комисия по отбраната
Ангел Найденов

От БСП настояват за свикване на извънредно заседание на парламентарната комисия по отбраната, на което да се изслуша военният министър Николай Ненчев и началникът на отбраната Румен Николов заради намеренията за разполагане на наша територия на американска бойна техника и личен състав.


Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП лява България" Ангел Найденов, който е и бивш министър на отбраната в кабинета Орешарски, обясни, че Народното събрание трябва да получи конкретните параметри и потвърждение, че България е евентуално сред тези държави-членки на НАТО, на чиято територия предстои разполагането на бойната техника. Найденов уточни:

Очевидно няма връзка с техниката, която се транспортира за участие и ползване при съвместните военни учения. Става дума за съвсем нови планове или намерения  за разполагане на тежка бойна техника и съответно наличния състав. Създават се съответните опорни пунктове, в които трябва да бъде разположена тази техника, очевидно в тези планове фигурира и България. Друг е въпросът доколко тези намерения са вече заплатени в конкретни планове, каза той, цитиран от БНР.

 

Припомням, че днес и утре министърът на отбраната Николай Ненчев е на среща на министрите на отбраната на страните -членки на НАТО в Главната квартира на Алианса в Брюксел.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама