НОВИНИ


Психично болен циганин от Видин ще прави бригади ОМОН за защита от скинари

0 5370 25.06.2015
Психично болен циганин от Видин ще прави бригади ОМОН за защита от скинари

На пресконференция днес официално ще бъде представена инициативата за създаването на цигански бригади ОМОН, които да бранят махалите от посегателствата на националисти, скинари и футболни агитки.


Автор на идеята е 52-годишният Петко Асенов, според който начело на циганския спецотряд щял да застане циганин-ветеран от войната в Афганистан, а към униформите задължително трябвало да присъстват черни кърпи за глава с надпис "ОМОН", съобщи Фокус.

 

Първото появяване на идеята Петко Асенов за циганска самоотбрана беше през 2013 г. в отговор на патрулиращите в София доброволни отряди на Боян Расате.

Справка на Агенция "Фокус" показа, че Петко Асенов е 52-годишен циганин с постоянна адресна регистрация във Видин, който сега живее в София. През 1977 г. той е бил освидетелстван в Психиатричното отделение във Видин с диагноза Атипична фазова психоза, определяна още като страхов хиподепресивен халюцинационен синдром. През годините е бил лекуван в психодиспансера в Лом и в други психиатрични заведения.

 

През 2007 г. е подал молба да бъде снет от отчет като психично болен, тъй като през последните няколко години не е имал подобни прояви и оплаквания. Въпреки констатираното подобрение Петко Асенов е продължил да ползва психиатричната диагноза като защита пред правораздавателните органи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама