ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 декември

0 4066 16.12.2008
Предстоящо на 17 декември

Продължава посещението на президента Георги Първанов в Турция; заседава НС; ВСС; НДСВ представя предложенията си за промени в Конституцията във връзка с предстоящите избори; протестират животновъдите.


 

Продължава посещението на президента Георги Първанов в Турция.

В 9.00 часа Народното събрание ще започне редовно заседание.

От 10.30 часа в Министерски съвет премиерът Сергей Станишев ще приеме представители на неправителствените организации, учредители на Гражданска коалиция за свободен и демократичен избор.

От 10.00 часа Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

От 10.30 часа в Големия колегиум в сградата на Министерство на земеделието и храните, ръководството на Държавна агенция по горите ще даде пресконференция за отчитане дейността на Агенцията за 2008 г.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе брифинг, на който партията ще представи предложенията си за промени в Конституцията във връзка с предстоящите избори.

От 12.00 часа пред Министерството на земеделието и храните ще се проведе протест на животновъдите.

В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Венцеслав Върбанов по чл. 219 от НК. Делото продължава два дни. В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото Топлофикация по чл. 203 за присвояване. В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Янко Ваташки. Делото е срещу Ваташки и четирима негови съучастници, обвинени в изнудване и задържане на Мохамед Атти. В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото САПАРД. Обвинението е за 7,5 милиона евро, източени в периода 2002 – 2005 година. Девет души са обвиняеми по делото. В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Павел Павлов и Таня Танчева.

От 14.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Повече права за жените - повече права за всички”. Форумът е под патронажа на зам.-председателя на парламента Надежда Михайлова и се организира от фондация „Български център за джендър изследвания”.

От 15.30 часа в Министерство на правосъдието министър Миглена Тачева ще се срещне с гостуващите у нас членове на Отдела по изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека към Секретариата на Съвета на Европа.

От 13.00 часа в заседателната зала в сградата на Комисия за финансов надзор ще се състои заключителен брифинг за 2008 г., на който членовете на КФН ще представят дейността на комисията през годината.

От 10.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология официално ще бъдат представени резултатите от есенната студентска кампания по кръводаряване и ще бъдат връчени 10 награди за кръводарители „медал за живот”.

В 11.30 часа кметът на София Бойко Борисов ще открие новоизградена детска площадка в кв. Бусманци.

От 13.00 часа в централата на ГЕРБ в НДК ръководството на партията ще даде пресконференция за предстоящите избори за национален и европейски парламент.

От 10.30 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе среща на министър Евгений Желев с ръководствата на Фондация „Искам бебе” и Сдружение „Зачатие”.

От 10.30 часа в зала “Мусала” на хотел “Хилтън” Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще отчете напредъка по ОПАК и ще представи резултатите от изпълнението на седемте проекта на МДААР.

В 12.00 часа Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще присъства на откриването на ремонтираната сграда на Клиниката по алергология и астма към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска” в София.

От 9.30 часа в зала „Марица” на хотел Родина” ще бъде представен финалният Национален доклад „Гражданско наблюдение в полицията”, който е по съвместния проект на Институт “Отворено общество” и Главна Дирекция “Охранителна полиция”.

От 11.00 часа в Заседателната зала на Националния археологически институт с музей – БАН ще се проведе пресконференция във връзка с откриването на изложбите - “60 години Национален археологически институт с музей в Българската академия на науките” и “Българска археология 2008 година”.

От 11.00 часа в Централно управление на „Български пощи” ЕАД – Студентски град ще се проведе пресконференция за 2008 г. и перспективите пред Националния пощенски оператор през 2009 г.

От 18.00 часа в Малката аула на Нов български университет ще се състои учредителното събрание на новия „Клуб на специалиста за археомитологични изследвания”, който ще бъде към департамента по история на културата.

От 19.00 часа в Зала „България” Общински културен институт „Надежда” и Софийска филхармония представят Традиционен Новогодишен концерт „С музиката на Йохан Щраус” на „Симфониета София”, с диригент Свилен Симеонов.

От 14.00 часа в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в учебната кинозала на ул.Раковски 114, ще се проведе научна конференция по случай 60-годишния юбилей на Академията. Тема на конференцията е : „НАТФИЗ в българската култура”.

В 14.00 часа в пресклуб София прес ще се проведе пресконференция на Изпълнителна агенция по трансплантации, Национален консултант по трансплантация, Асоциация на бъбречно – трансплантираните.

От 10.00 часа в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на тема: Как кризата се отразява на строителните предприемачи в България? Каква е себестойността на строителството и колко могат да паднат цените на имотите?

От 11.00 часа в пресклуб БТА Фондация "Свободна и демократична България" организзира пресконференция за Връщане на архивите на българските държавни институции от Русия.

От 12.00 часа в пресклуб БТА Сдружение "Клуб Онар Брайт" дава пресконференция на тема "Подай ръка на дете, лишено от родителска грижа" - кампания за приемане в професионални училища на деца, лишени от родителски грижи.

От 13.00 часа в пресклуб БТА Фондация "Лидер" ще даде пресконференция за приключването на конкурса за написване на есе на тема: "Моето разбиране за икономически патриотизъм". Връчват наградите на победителите.

От 18.00 часа в зала 7 на НДК ще се проведе честване на 75 годишнината на Александър Лилов с представяне на сборника "Стратегът на промяната".

От 17.00 часа в галерията на „Данчовата къща” в Стария град в Пловдив министърът на здравеопазването Евгений Желев ще открие благотворителна изложба в рамките на инициативата „Българската Коледа”.

От 12.00 часа Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направи първа копка на завод за студена обработка на материали и мантинели в град Летница.

В 12.30 часа в дом „Ана Гиздова” – Брацигово представители на Министерството на отбраната и Генералния щаб на Българската армия ще направят дарение.

От 11.00 часа в 203 зала на Община Ямбол кметът Георги Славов ще даде пресконференция. От 12.00 в зала 203 на община Ямбол ще се учреди Общественият съвет във връзка с Коледната благотворителна кампания на община Ямбол.

В 11.00 часа в зала Военен клуб в Плевен започва Информационен семинар за Общата селскостопанска политика на ЕС и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама