ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 18 декември

0 4385 17.12.2008
Предстоящо на 18 декември

Заседават НС; МС; СОС; гледат делото срещу бившето ръководство на „Топлофикация” – София; заседава работната група за изработването на план за промяната на условията за обучение и пребиваване на територията на „Студентски град”; награждават най-добрите вина и алкохолни напитки.


 

От 9 ч. ще започне заседанието на Народното събрание.

От 9.30ч. Софийски градски съд продължава заседанието по делото срещу бившето ръководство на „Топлофикация” – София. Подсъдими са Валентин Димитров, Георги Рогачев, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Ненков и Пламен Василев.

От 9.30 часа в зала 1 на хотел „Централ парк”, бул. „Витоша” № 106 ще се проведе международна конференция на тема „Ролята на електронните медии за осигуряването на междукултурен диалог в дигиталната ера”, организирана от Министерството на културата.

Столичен общински съвет ще заседава от 10 ч.

От 10 ч. ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.

В 10.00 часа в залата на Академичния съвет на Техническия университет ще се проведе Първото заседание на Работната група, която да започне изработването на план за промяната на условията за обучение и пребиваване на територията на „Студентски град”.

В 11.00 часа в аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” Боян Биолчев ще получи голямата награда за литература на Софийския университет.
От 18.00 часа в аулата на университета започва Юбилеен концерт на Университетския състав за старинна музика, посветен на 25-годишнина от създаването му.
В 19.00 часа в зала 1 на университета ще се проведе лекция на посланика на Южна Африка в България Герхард Висер.

От 11.00 ч. в храма „Света София” ще се състои опелото на Борис Чакъров, един от най-ярките журналисти- международници. Погребението ще се състои в същия ден от 14.00 часа на Малашевските гробища.

В 11.00 ч. в сградата на Националния археологически институт с музей ще бъде открита изложба “Българска археология 2008 година”.

От 11:00 ч. на пресконференция в зала Запад на Народното събрание народните представители Яне Янев, лидер на „Ред, законност и справедливост”, и Димитър Абаджиев, председател на „Европейски демократически институт”, ще връчат на народния представител Елеонора Николова (като член на Комисията за борба с корупцията) сигнал относно данни за престъпления на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, член на Висшия съвет на БСП.

От 11 ч. ще се проведе официално представяне на „Ку-Ку - Презареждане” в новата конферентна зала в сградата на СУ „Св. Климент Охридски”.

В 11.00 ч. в централата на СДС кандидатът за председател на СДС Румен Христов ще даде пресконференция.

От 12 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на тема: „Студентски град за студентите! Какви инициативи на национално ниво ще поеме студентската общност за защита на интересите си и изпълнение на всички искания към институциите за нормалната обстановка в Студентски град? Какви ангажименти поеха държавата и общината след убийството на Стоян Балтов и пребития в град Варна Николай Василев”. Събитието се организира от Националното представителство на студентите.

От 12.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Цигарена фабрика Пловдив АД.

От 14 часа в хотел "Св. София" ще се състои кръгла маса за обсъждане на резултатите от проучване за силните и слабите страни на Държавната администрация във връзка с наредбите по Закона за водите. Анализа се базира на анкетни карти, които бяха раздадени в басейновите дирекции в страната, за да изследват мненията на НПО относно процедурите по Закона за водите и да измерят интереса от структурите на гражданското общество и браншовите организации.

В 14.30 часа министърът на образованиието и науката Даниел Вълчев ще посети 134-то СОУ “Димчо Дебелянов”. Министър Вълчев ще награди победителите от конкурса за есе върху любими детски приказки.

От 14.30 часа в официалната резиденция на посланика на Япония в София Цунехару Такеда ще подпише договори за дарение за четири проекта в сферата на здравеопазването, образованието, социалните услуги и културата.

От 16.20 ч. в Нов български университет, I корпус, 4 етаж, зала 409 ще се проведе форум на тема: „Всички за града, в който искаме да живеем”. На него ще се проведе дебат за актуалните проблеми на град София.

В 18.00 ч. в „Белия салон” на Националната художествена галерия в София ще бъде представена новата книга-албум „България – северен бряг” на живеещия в Австрия художник-фотограф Юри Чарийски.

От 18.00 часа в Криптата на храм-паметник „Свети Александър Невски” ще се проведе „Рождественски концерт”. Събитието е в рамките на Първия фестивал на християнската култура „София – градът на Божията премъдрост”, организиран от Софийска духовна семинария „Свети Иван Рилски” и Фондация „Етнопалитра”, със съдействието Столична община и Министерство на културата.

В зала 1 на НДК, от 19.00 ч. Полският институт в София, с подкрепата на Дирекция „Култура” на Столична община организира концерт на Ансамбъла за песни и танци „Шльонск”, под патронажа на Радослав Шикорски, министър на външните работи на Полша и Ивайло Калфин, министър на външните работи на България. Събитието се провежда по повод 90 години от установяването на дипломатически отношения между Полша и България.

От 19.00 ч. в избата на Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки ще бъдат заседание на Работната група, която да започне изработването на план за промяната на условията за обучение и пребиваване на територията на „Студентски град”, участвали в ежемесечните класации „ВИНЕН ИНДЕКС”,

От 11.00 часа ще се проведе поклонение пред паметника на Капитан Петко войвода в Борисовата градина. В Киев ще бъде открит паметник на Капитан Петко войвода в навечерието на рождената дата на националния герой – 18 декември, съобщиха от Съюза на тракийските дружества в България. Кметството на град Киев официално е позволило на съюза да изгради паметник на националния герой по повод 165-годишнината от рождението му през 2009 година. Капитанът е живял в Киев през ХІХ век в подареното му от руския император Александър ІІ имение. Петметровият паметник е дело на проф. Валентин Старчев и ще бъде издигнат на в Киевско-Печорската лавра пред Свято-веденския манастир, основан преди 130 години от родената в гр. Силистра Матрона Егоровна.

На стрелкови комплекс “Гео Милев” започва организираният от Спортна асоциация-МВР „Коледен турнир по стрелба”. До момента заявка за участие са подали 19 дирекции на МВР от цялата страна. В програмата е предвидено и състезание за журналисти, което ще се проведе от 10.00 часа.

От 11 ч. Фондация "Благодеятел" организира пресконференция по повод официалния край на номинационната кампания за националния конкурс "Благодеятел на годината".

Продължава Научната конференция, посветена на 60-годишния юбилей на Академията на тема „НАТФИЗ в българската култура”. Конференцията ще започне в 14.00ч. в учебната кинозала на ул.Раковски 114.

От 12.00 часа на ул."Одрин " 71 ще започне автошествие в протест срещу нелегално тържище, чиито приходи влизат в черна партийна каса и то развива дейност в ущърб на Община Бургас.

Евродепутатът Петя Ставрева ще бъде гост на официалното връчване на дипломите на студентите от випуск 2008 на Аграрния университет - гр. Пловдив. Промоцията ще започне в 10.00 часа в Аулата на Аграрния университет.

От 11.00 часа в зала 102 на община Горна Оряховица ще се проведе пресконференция по повод предстоящия мемориален турнир по свободна борба в памет на Никола Петров. В 16.00 часа в Младежкият дом ще започне благотворителна изложба в помощ на две онкоболни деца. В 16.30 часа във фоайето пред кабинета на кмета инж. Йордан Михтиев ще се открие традиционната изложба на сурвакници и новогодишни картички, изработени от деца от детските градини в Общината. По време на церемонията ще бъдат наградени и училищата, заели призовите места в конкурса "Най-атрактивна коледна украса в моето училище".

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама