ПОЛИТИКА


Изтече ултиматумът на Патриотите към властта

0 5774 01.07.2015
Изтече ултиматумът на Патриотите към властта
Патриотичен фронт

Днес, на 1 юли2 изтича ултиматумът на „Патриотичния фронт” към колегите им от управляващата коалиция. Преди повече от месец патриотите поставиха седем условия, свързани с битовата престъпност, ромските къщи в Гърмен, промени в изборния кодекс в частта му със задължителното гласуване, активната регистрация и засилване на санкциите при купуване и продаване на гласове.


Патриотите настояват и за изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция, както и да не се допуска увеличение на цената на тока.

 Ако изискванията им не бъдат изпълнени, от ПФ заплашиха, че ще преосмислят подкрепата си към правителството. През последния месец се проведоха срещи в различни формати, на които условията бяха обсъдени, но доволни ли са от „Патриотичния фронт” или ще дадат назад и ще се откажат да се оттеглят от партньорството - ще стане ясно днес или утре.

До петък ще дадем пресконференция, на която ще разберете какво решение сме взели. Днес ще искаме среща с Бойко Борисов, защото в ГЕРБ решенията не се взимат без да минат през главата. Дори и да оттеглим подкрепата си за кабинета, ГЕРБ ще си намерят друга. Ние сме само 18 души. Не са верни твърденията, че играем политически игри и искаме дестабилизация. Ако страната се дестабилизира, няма да сме виновни ние. Виновни ще са управляващите, обясни съпредседателят на ПФ, това каза по БНТ Валери Симеонов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама