НОВИНИ


Стартират договорки за купуване на изтребители F16

0 4795 01.07.2015
Стартират договорки за купуване на изтребители F16
Николай Ненчев

Министерството на отбраната ще започне преговори за закупуване на нови изтребители F16, съобщи след правителственото заседание военният министър Николай Ненчев. Страната ни ще води разговори с Белгия, Холандия и Гърция.


 Още не е ясна сумата, която ще бъде заделена за новата техника, кабинетът не е притиснат и с конкретни срокове, обясни Ненчев, предаде НТВ. По думите му сегашните изтребители МИГ-29 ще бъдат ремонтирани в Полша. Няма срок за приключване на преговорите, защото по думите на министъра, въпросът с ремонта на изтребителите МиГ-29 бил решен, информира още БНР.

 

"Не сме притиснати от обстоятелствата на този етап, тъй като решихме под една или друга форма въпроса с ремонта на МиГ-29, така че имаме възможност във времето да обмислим много добре нашите действия и да преценим кога и с кого да разговаряме. Почти са финализирани разговорите с полската страна. Предложението, което получихме, офертата е изключително изгодна за нас във всяко отношение. Предполагам, че в рамките на този месец, най-късно следващия, ще подпишем споразумение. Ще получим първоначално два или четири отремонтирани техни двигатели, които ще използваме дотогава, докато е необходимо, след което ще възложим отремонтирането вероятно на 10 или 12 двигатели", каза Ненчев. Колкото до въпроса, че Полша няма лиценз за ремонт на МиГ-29: "Този въпрос ще го зададете на полската страна, тя поема всички ангажименти", каза Николай Ненчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама