НОВИНИ


Ципрас призова гърците да отхвърлят предложението на кредиторите

0 4619 01.07.2015
Ципрас призова гърците да отхвърлят предложението на кредиторите
Алексис Ципрас

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова сънародниците си да отхвърлят предложенията на кредиторите на предстоящия в Гърция референдум.


В обръщение по телевизията, Ципрас изтъкна, че "Не" на референдума означава натиск върху кредиторите, но не и излизане от Еврозоната. Ципрас заяви, че предложението на международните кредитори е било неприемливо за страната. По думите му ограниченията, поискани от институциите, са задушавали страната и са довели до затварянето на банките, което е "срамота". Затова Ципрас призова гърците да гласуват с "не" на референдума в неделя, за да окажат натиск на институциите, предаде БНР.

 

"Не"-то означава натиск, мощен натиск към партньорите ни да не искат повече ограничения за бедните и възрастните, а за богатите, обърна се Ципрас към сънародниците си. Според Ципрас отрицателният вот не означава автоматично излизане от Еврозоната, както се твърди. Напротив, той ще даде основание на Атина да постигне по-добро споразумение. Публикувано днес проучване на общественото мнение в Гърция показва, че 46 на сто от анкетираните ще гласуват с "Не" на референдума, предложенията на кредиторите се подкрепят от 37 %, а 17 на сто нямат мнение по въпроса, посочва Ройтерс.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама