АРТ ДЖУНГЛА


Филмовите нощи в Пловдив започват днес

0 5756 09.07.2015
Филмовите нощи в Пловдив започват днес

Филмовите нощи във Филипополис започват днес от 19.30 часа с проекта “Театър и кино в едно”. Кинопрограмата стартира с комедийния театрален спектакъл „Колега“, а веднага след това от 21. 15 часа прожекцията на култовия филм „Съдилището“. Ованес Торосян, който участва и в двете продукции ще бъде на разположение на зрителите в антракта заедно с колегата му Петко Венелинов, за въпроси и обсъждане на любими филми и теми.


Тази година програмата на Филмовите нощи предвижда още специални гости, сред тях са Дойчин Боянов, покорил Еверест и Кирил Николов-Дизела, които ще представят премиерните заглавия, включени в рубриката “2 филма с 1 билет”.

 

 Лятната кинопанорама, която се провежда със съдействието на Община Пловдив, ще се проведе за 17та поредна година в града в лятно кино Орфей. Любителите на киното ще имат възможност от 9 до 30 юли в лятно кино Орфей  да се насладят на 42 прожекции, разпределени в следните рубрики: “Премиери”, “Ново българско кино”, “Фестивални хитове”, “Нима не сте гледали” и  “2 филма с 1 билет”.

 

13 са премиерните заглавия, които ще представи тазгодишното издание пловдивската лятна кинопанорама - Отвличането на Фреди Хайникен”, “Пътят Камино и нетипичните пилигрими”, “Стилните нюйоркчанки или мода за напреднали” , Шестата стъпка от пътуването” и др.

 

В рубриката “2 филма с 1 билет” зрителите ще могат да гледат „Осем първенци”, в който алпиниста Бърк Канг ще сподели какво е усещането да докоснеш небето. Филмът ще бъде представен от Дойчин Боянов – покорител на Еверест. Другото заглавие е “Няма невъзможни неща” за 80-годишната Тереза, която обикаля по света с една раница на гърба.

 

Другата двойка филми са “Ком-Емине: Достигни лимита си” със специален гост Кирил Николов-Дизела, който ще разкаже за опита си да постави нов рекорд по маршрута от връх Ком до нос Емин  и “XCO Adventure Cup” - филмът запечатал изданието за 2014г. най-екстремното състезание на България.

 

Билетите са на цена 5 и 6лв.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама