НОВИНИ


Фрог научи: Кралят на копърките опита да регистрира нова фирма, ДАИ го отряза

0 8484 10.07.2015
Фрог  научи: Кралят на копърките опита да регистрира нова фирма, ДАИ  го отряза
Яне Янков

Добилият известност като крал на копърките Яне Янков, опита да регистрира нова фирма за таксиметрови услуги. Това научи Фрог нюз от източници в Изпълнителна агенция „Автомобилни превози“. Най-куриозното е, че хипер напористият Янков искал фирмата да бъде легализираната под името „О. К. Супертранс “, идентична с конкурентната и утвърдена от години в този бранш.


Единствената разлика е само в точките, които Янков сложил между първите букви „О“ и „К“. От Изпълнителната агенция  го сюрпризирали неприятно в сряда, че номерът му да се докопа  до лиценз, няма да мине. Благодарение на това решение, копърките няма да плъзнат в столицата и да щавят хората.

 

Скандалът с фирмата на бизнесмена избухна след като в предаването“Господари на ефира“ показаха как коли от предишната фирма на Яне Янков „СК “ Стил Транс взимат по 70 лв . от клиенти за 13 километра. За това разстояние редовните превозвачески  фирми взимат не повече от 12-15 лв . И тогава на всички направи впечатление, че името на фирмата, към която работят такситата -копърки, се доближава до известна фирма.

 

Разкритата измама изкара Янков от равновесие. Той отрито се нахвърли върху журналиста на предаването  и пробва физически да се саморазправя с него.  Отделно от това организира шофьорите да излязат на протест пред ДАИ  в столицата.

Според служители на Изпълнителната агенция, при внезапни проверки, Янков декларирал, че документите се държат от водачите и нищо не показвал. Заради номерата на бизнесмена, се предвижда да бъде променено законодателството, така, че да го задължава във всеки един момент да държи всички необходими документи  за превозваческата  дейност и да ги представя на контролните органи.  

Над  100 таксита работят за скандалния таксиметров бос. Те возят с франчайз  договори. Освен собственик на фирма той е и председател на една от браншовите организации на таксиметровия бизнес. В нея членуват предимно единични таксита, които возят на най-високите цени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама