ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 22 декември

0 3945 21.12.2008
Предстоящо на 22 декември

МВнР става домакин на около 60 деца от домовете за деца, лишени от родителски грижи; на церемония прекратяват мисията на българския контингент в Ирак; обявяват резултатите от балотажа за избор на председател на СДС.


 

По инициатива на министър Ивайло Калфин, МВнР ще бъде домакин на около 60 деца от домовете за деца, лишени от родителски грижи - от Долна баня и село Разлив – община Правец. Журналистите могат да се присъединят към Коледното тържеството за децата, в МВнР, което ще започне в 12.30 ч. в присъствието на министър Ивайло Калфин.

В 11.00 часа при Паметника на Незнайния воин на пл. “Св. Александър Невски” президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов ще участва в церемонията по прекратяване на мисията на българския контингент в Ирак. В 20.00 часа президентът ще присъства на церемонията по награждаването на десетте най-добри спортисти на България за 2008 г. Събитието традиционно се провежда под патронажа на държавния глава.

В 11.50 часа пред паметника на Незнайния войн ГД „Гранична полиция” ще отбележи своя професионален празник.

ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно заявление на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване цени на природния газ за първото тримесечие на 2009 г. Заседанието ще се проведе от 10.00 ч. в сградата на комисията – гр. София, бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала 4.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще открие заключителна конференция по проект „Да направим джендър оценката на българската стратегия по заетостта по-добра” в 10:00 часа в гранд-хотел София, зала „Триадица”.

В 11 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Български браншови съюз по трикотажна промишленост, Браншови съюз на шивашката промишленост, БАТЕК. Темите на срещата с медиите са: Отражението на световната икономическа криза върху шивашката индустрия в България; Какви са действията на държавата за съхраняване на този сектор от икономиката; До какво ще доведе закриването на шивашки предприятия в България?

По повод решението на КРС за намаляване на цените за терминиране между фиксирани и мобилни и между различните мобилни мрежи БТК Груп организира пресконференция
от 13:00 часа в зала 6 на хотел „Радисън”.

От 15.00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе първото заседание на Висшия съвет на БСП, избран на 47-ия конгрес на партията, при следния дневен ред: Избор на Изпълнително бюро на ВС на БСП; Предложение за броя и наименованията на работните органи на ВС на БСП; Утвърждаване на окончателния текст на Програмата на БСП, приета от 47-ия конгрес на партията; За хода на дебатите в Народното събрание по изборното законодателство

Официалното представяне на председателя на СРС - Красимир Влахов ще се състои в зала 13-Б (киносалона) от 16 часа. На церемонията по встъпването на съдия Влахов, като председател на най-големия съд в България, ще присъстват Лазар Груев, председател на ВКС и Светлин Михайлов, председател на СГС, както и съдии и служители от СРС.

От 14.00 часа Пламен Юруков - председател на СДС и Владимир Кисьов - председател на комисията по вътрешнопартийните избори, ще обявят официално резултатите от балотажа за избор на председател на СДС на пресконференция. Срещата с медиите ще се състои в централата на СДС на ул. „Г. С. Раковски” 134. На нея ще бъдат поканени и кандидатите за поста Мартин Димитров и Румен Христов.

БАН ще бъде домакин на последното заседание за годината на Националния координационен съвет по земеделие. Заседанието ще се състои от 11.00 ч. в Заседателната зала (№ 207) в Централната сграда на Академията. В него ще участва министъра на земеделието и храните – проф. Валери Цветанов.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие в 11.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата Коледeн новогодишен базар. Събитието, което е по повод наближаващите празници, е организирано от Министерството на културата и Регионална занаятчийска камара – София.

Кметът на София Бойко Борисов ще посети в 10 ч. Дома за деца, лишени от родителска грижа, който се намира в столичния кв. „Драгалевци”. В дома кметът Борисов ще присъства на Коледното тържество, организирано за децата от дирекция „Социални дейности” към общината.

Фондация „Комунитас”, клуб „Християнство и култура” и Център за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” (ул. “Любен Каравелов” 15) организират от 18.30 ч. в зала “Пеша Николова” дискусия на тема: Християнство и иновация.

На пресконференция от 11.30 часа в Гранд Хотел София, зала „Сердика“, ул. „Гурко“ 1 ще бъде представен новият генерален директор на Хюлет-Пакард България.

Организаторите от сдружение Тук-Там и Back2BG.com представят форум "Кариера в България. Защо не?". Форумът ще се проведе от 14:00 в хотел Метрополитън, гр.София.

От 19. 00 ч. в Учебния театър на Националната академия за театрално и филмово изкуство на ул.. ”Г. С.Раковски” № 108 А ще се проведе благотворителен коледен концерт с участието на вокална детска група „Мечо Пух”, вокална формация „Аква Делия” и студенти от НАТФИЗ.

В 13 часа в БТА пресконференция ще даде Импресарска агенция "Орфика". Срещата с медиите е по повод класически коледен концерт, под диригентството на маестро Вили Клаас и с участието на звездите на оперната сцена Бойко Цветанов и Анджело Вечча. /София, Национална опера и балет, 23 декември/

От 11.00 часа ще се проведе пресконференция на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

В 11.00 часа коледари от ОУ „Отец Паисий” във Видин ще наричат за здраве, благополучие и берекет служителите от общинска администрация. Децата от училището са подготвили и кратка коледна програма.

На официална церемония в Операта на гр. Бургас от 18.00 часа ще бъде връчена наградата “НЯМА РАЗЛИЧИЕ” на Движението на Хората с увреждания. Събитието е организирано от Център за психологически изследвания и представлява популяризиране на постиженията в сферата на хората с увреждания.

Всяка година по традиция в Общинския детски комплекс-Шабла децата от началният курс на училището в общинския център, изработват суровакници, които подреждат в изложба и разпродават на символична цена. Изложбата ще бъде открита във фоайето на читалище „Зора”-Шабла в 17.00 часа, на същото място ще се проведе и търга.

От 13:00 часа народния представител от НДСВ Минчо Спасов ще даде пресконференция в Централата на НДСВ - Ямбол.

Приемна на Комисията за защита от дискриминация отваря врати в Горна Оряховица
. Два пъти месечно желаещите ще могат да задават своите въпроси към специалиста, който ще приема в стая 103А в община Горна Оряховица от 10.00 до 12.30 часа. Първата изнесена приемна ще бъде на 22 декември.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама