АКТУАЛНО


Лично Борисов разпоредил Виваком да кихне 1 млн на "Левски"

2 17022 10.07.2015
Лично Борисов разпоредил Виваком да кихне 1 млн на "Левски"
Бойко Борисов е добър и като футболист, и като премиер, и като бизнесмен...

Лично премиерът Бойко Борисов се ангажирал да намери пари за закъсалия ФК "Левски". Чрез близките си приятели депутатът Делян Пеевски и бизнес-културиста Александър Сталийски той измъкнал от "Виваком" цял милион под формата на официално спонсорство.


Уговорката обаче е фирмата да снесе поне още няколко милиона, за да може "Левски" да "върже" финансово сезона. Отборът на народа официално стана "отборът на Пеевски" в момента, в който негов собственик се оказа личният адвокат на депутата от ДПС Александър Ангелов. В тройката нови собственици се мъдри и Иво Тонев, доверено лице на премиера, изпратен от него преди време уж да ръководи отбора, а всъщност да следи какви ги върши Тодор Батков. Това съобщиха за Фрог нюз юристи, запознати със случващото се във "Виваком" през последните месеци.

Спонсорството е уредено и с помощта на братя Велчеви - Милен и Георги, които уж представляат интересите на руската ВТБ във "Виваком" и въобще в София. Бившият министър Велчев, прочул се със смяната на дълга, от което страната загуби стотици милиони и яхтения скандал, когато игра карти с мафиота Иван Тодоров-Доктора, навсякъде се хвалел, че говори лично от името на руския президент Владимир Путин. В София политици и управляващи не само му вярвали наивно, но му козирували за всяко нещо. Истината е, че висшeто ръководство на руската банка няма понятие какви ги вършат Велчеви в България, включително и за източването на "Виваком". Колкото до Путин, в Кремъл вече имало цяла папка със сигнали за злоупотребата с името на руския държавен глава. Зад гърба на мажоритарните собственици бригадата за комунистически труд "Велчеви-Пеевски" опитвали различни варианти не само да "усвоят" милиони (чрез подставени фирми-изпълнителки на различни поръчки, включително за купуване на офис материали), но и да сложат ръка на мобилния оператор чрез съмнителни машинации. Странно е, че премиерът Борисов, който непрекъснато говори, колко е загрижен българските данъкоплатци да не плащат за разгрома на КТБ, се прави, че не вижда какъв план се опитват да приложат другарите му спрямо фирмата. Ако далаверата на Велчеви и Пеевски успее държавата ще загуби стотици милиони, тъй като "Виваком" е част от активите на КТБ. Премиерът е наясно с това, но най-вероятно участва в схемата иначе не би позволил подобен грабеж, коментираха пред Фрог нюз експерти. Те предполагат, че има сделка: Борисов си затваря очите за грабливите мераци на отбора Пеевски-Велчеви, а депутатът му осигурява подкрепата на "синята" агитка - за гласуване и предизборни екшъни където трябва.

Експерти се чудят как така Пеевски и адвокатът му Ангелов притежават цял отбор като "Левски", а в същото време имат неуредени сметки за милиони с фирми като

Di Gerasso и  Boilding resort, например. Те обещават в най-скоро време да излезе истината за тези дългове и феновете да разберат за какво става въпрос. Много е възможно било някои от тези кредити да е цедиран от защитения свидетел срещу КТБ Бисер Лазов, сега дясна ръка на Пеевски и прокуратурата. 

 

Сега е престижно да се наливат пари в "Левски" и "Лудогорец", защото там са любимите олигарси и политици на властта. Най-непрестижно е да се подпомага "Ботев" - Пловдив, който бе финансиран от Цветан Василев, но от една година трябва да се оправя сам, след като политическата мафия фалира банката, коментират наблюдатели.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама