НОВИНИ


Премиерът за Гърция: Да не ги спъваме, без нашия глас ще има лавина проблеми

0 4966 17.07.2015
Премиерът за Гърция: Да не ги спъваме, без нашия глас ще има лавина проблеми
Бойко Борисов

Беше предложен механизъм, по който да се спусне спасителния 7 млрд. план за Гърция. Всички неща, които сте научили, нашата позиция там беше против. Оставайки само ние против, поставихме редица изисквания, каза в НС премиерът Бойко Борисов. ЕК направи необходимото в писмени мейли и разговори, които проведох, те приеха, че има абсолютни гаранции България, участвайки в този план, няма шанс да загуби, плати и извади от своя бюджет пари, за спасяването на Гърция.


По думите му това, което ЕК дава и гарантира, този механизъм може да се използва. „Нашето „не” се чу много ясно във всички европейски държави. Страхът е, дори давайки тези 7 млрд., независимо, че гръцкия парламент прие всички условия, дали изобщо ще може да ги изпълни. Още по-големият мой страх като съседи на Гърция е, че ако анархията и влошаването на кризата там продължи, това е пряка заплаха за България. Мисля, че са дадени абсолютни гаранции, добави Борисов.

Съсед на Гърция да провали своя съсед не би било нито европейско, нито балканско. Да покажем своето добросъседство, съседите да се извинят за обидите, които изпратиха към нас за своите популистки и обричащи Гърция на тежка криза, призова той.

Условията при Ципрас са по-тежки от тези при Самарас. Арогантното им поведение доведе до най-тежките изисквания, които досега са правени. Редно е да покажем колко по-напред сме в демокрацията, да не ги спъваме, защото без нашия глас ще има лавина от проблеми, които трайно биха влошили нашите взаимоотношения, каза Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама