НОВИНИ


Възрастна жена плаче от полицай: Счупи ми става за 3000 лв.

0 5820 17.07.2015
Възрастна жена плаче от полицай: Счупи ми става за 3000 лв.
Архив Булфото

Караше ме да призная, че съм откраднала парите. Но аз не съм ги откраднала, дядото ми ги даде, от три години се грижа за него. Тогава полицаят ме удари с палката, бутна ме на земята и започна да ме рита. Чeтирима полицаи стояха отстрани и никой не се намеси. Това разказа пред haskovo.net 63-годишната Неда Станкова Митева от Симеоновград, която след инцидента е претърпяла операция на бедрената става в хасковската ортопедия.


Ставата е била счупена, операцията е минала успешно, обясниха от отделението. Неда Митева се грижела за възрастния Теньо Канев, който прекарвал последните си дни в мизерия. Бил неподвижен, на легло. Жената била уговорена да се грижи, а срещу това дядото обещал да се разплати със скътаните си пари – 3000 лева. Дал й ги през юни, до думите на Неда Митева. Старецът издъхнал на 12 юли.

Обаче синът му, който живеел в друг град, установил липсата на парите и подал жалба, че Неда Митева ги е откраднала. Жената била привикана в понеделник в участъка, където по думите й я пребили зверски.

“Аз не съм влизава досега в полиция. Не знам как се разпитва, но това не беше разпит, ами си беше побой”, разказа жената.

Полицаят, който се сочи за извършител на побоя, се казвал Цецо. “Знам, че Цецо е мръсник и гледах да нямам вземане-даване с него, ама...”, казва пребитата жена.

След побоя тя била откарана до дома й, с едно одеяло я пренесли до леглото в стаята и я оставили там. "Семейството й е бедно и скромно. Преди време купиха една къщичка за 1500 лева, където живеят, но вече 7 години не успяват да я изплатят", разказаха наши източници от Сименовград.

От областната дирекция на МВР в Хасково потвърдиха пред репортери, че е имало такъв инцидент и е започнала вътрешна проверка.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама