МИНАЛО


САЩ следили Путин преди да стане президент

0 6609 19.07.2015
САЩ  следили Путин преди да стане президент
Владимир Путин

Американските спецслужби са следили руския президент Владимир Путин още през 1990-те години, много преди да стане президент на Русия, пише британският в. „Таймс".


 В публикацията се отбелязва, че „Владимир Путин е бил обект на задълбочен интерес от страна на американското разузнаване още във времената, когато е заемал поста заместник-кмет на Санкт Петербург през 1990-те години".

 

WikiLeaks по-рано публикува данни за огромните мащаби на следенето, извършвано от американските спецслужби. Агенцията за национална сигурност (АНС) е подслушвала телефоните на тримата последни германски канцлери - Хелмут Кол, Герхард Шрьодер и Ангела Меркел.

 

Германският вестник "Билд" съобщи, че спецслужбите на САЩ са следели за контактите на Шрьодер, като интересът към него е останал и след двата му канцлерски мандата заради работата му в "Газпром". През 2006 г Шрьодер оглави комитета на акционерите на проекта "Северен поток".

 

По повод следенето на Шрьодер заради контактите му с Путин говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че това отдавна е известно на руските власти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама