НОВИНИ


Разследваният от ДАНС Кабаиванов пак напира за кмет на Карлово

1 6670 20.07.2015
Разследваният от ДАНС Кабаиванов пак напира за кмет на Карлово
Емил Кабаиванов

Разследваният Кабаиванов отново ще се кандидатира за кмет на Карлово, съобщиха от пресцентъра на СДС. Кандидатурата му ще бъде издигната официално утре – 21 юли, от коалиция „Обединени за нашата община”.


На събитието ще присъства и лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, за да заяви своята подкрепа за Кабаиванов. Кабаиванов е кмет на Карлово от 2003 до 2007 г., и от 2011 г. насам. За известно време беше и лидер на СДС. Срещу Кабаиванов започна разследване на ДАНС и прокуратурата, съобщи bTV.

Карловският кмет твърди, че не е направил нищо нередно и проверката е част от предизборната кампания за местния вот. Преди това Районната прокуратура в Карлово повдигна обвинение срещу Емил Кабаиванов за злоупотреба с доверие. Причината бе договор с фирма, свързана с Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество. Кметът твърди, че не познава бизнесмена.

През 2007 година няколко бизнесмени предлагат амбициозни оферти за мащабни инвестиции в Баня. Сред тях са братът на финансовия министър в кабинета „Сакскобургготски" Милен Велчев - Георги Велчев, и Христо Данов, който тогава е президент на местния футболен отбор. Побеждава компанията „Баня Голф Енд Спа Резорт" АД. Един от изпълнителните й директори тогава е Радостина Димова, която по това време е и в управата на „Българска енергийна компания" и „Атоменергоремонт", свързвани с енергийния предприемач Христо Ковачки. Проектът не е реализиран - басейн, полуинтернат, огромен хотел, стадион с отоплителни тръби под земята в Баня, Карловско, от години пустеят.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама