НОВИНИ


"Български пощи" спряха паричните преводи за Гърция

0 5363 21.07.2015
"Български пощи" спряха паричните преводи за Гърция
"Български пощи"

В клоновете на “Български пощи” временно се преустановява приемането и изплащането на парични преводи от и за Гърция,по изискване на “Мъниграм” съобщиха от пощите. Приемането и изплащането на суми по тази система ще бъде подновено след уведомление на “Мъниграм”, се добавя се казва ощедв него.


“Български пощи” напомнят още, че във всички пощенски станции в страната продължава да се предлага услугата “Входящи и изходящи международни парични преводи” по другата система - “Евроджиро”. Разликата с “Мъниграм” е, че докато през него достъпът до парите става за минути, то по системата “Евроджиро” трансферът се осъществява за три дни.

Български банки пък уведомяват клиентите си както с информация на сайтовете си, така и в паричните салони, че независимо от наложените ограничения на работата на банките в Гърция те продължават да обработват преводи към бенефициенти там, наредени от България.

С оглед сложната ситуация в южната ни съседка обаче съществува риск получателите на преводите да не могат да използват наредените средства, предупреждават банки. Затова, за да защитят интересите на своите клиенти - наредители на преводи към Гърция, трезорите ни си запазват правото да се обърнат към наредителите на парични преводи за допълнително потвърждение на платежните инструкции.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама