НОВИНИ


Корман Исмаилов: Ще подкрепим Пенчев за омбудсман

0 5059 23.07.2015
Корман Исмаилов: Ще подкрепим Пенчев за омбудсман
Корман Исмаилов

Поставихме фундамента на правната система. От тук нататък предстоят много добавки и много промени. Това заяви пред „Още от деня” Корман Исмаилов, зам.-председател на ПГ на Реформаторския блок.


„Идеите, заложени в програмата на РБ, са много по-широки и кардинални за една такава реформа. Но при така сформираното мнозинство е наистина постижение да се постигне съгласие на едно такова ниво. Дебатът можеше да се случи по един естествен начин в самата комисия. Впоследствие се вкараха много интриги, включително и чрез медиите и дебатът се политизира прекалено. Но успяхме на намалим напрежението и да се съсредоточим върху диалога. В този аспект това е успех и крачка и ние ще продължим в тази насока”, посочи Исмаилов.

Той посочи, че за съжаление във времето парламентът е бил територия на много сблъсъци и противопоставяния.

На въпрос дали има проблем, че реформаторите ще подкрепят кандидатурата за омбудсман на Константин Пенчев, а патриотите – тази на Мая Манолова, Корман Исмаилов отговори: „Константин Пенчев е постигнал много успехи в защитата на правата и свободите на българските граждани. Той успя да запази своя авторитет и име чисти и още има какво да даде и надгради”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама