БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Сензационно! "Мтел" лапна blizoo

2 10345 29.07.2015
Сензационно! "Мтел" лапна blizoo
Сливане

"Мтел" обяви, че ще придобие кабелния оператор blizoo. Двете компании са се споразумели да не разкриват финансовите детайли на сделката. Мобилният оператор ще използва blizoo за развитието си в сегмента на фиксираните услуги.



"Придобиването на blizoo е още една стъпка да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние заедно с "Мтел" виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти", коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group, който ще встъпи в длъжност от 1 август 2015 г.

Услугите на двете компании ще бъдат обединени. Ще се предлагат различни пакети, които комбинират фиксирани и мобилни услуги.

По данни на Telekom Austria Group blizoo има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на тв услуги. Компанията има приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и тв продукти чрез DOCSIS 3 технология. "blizoo България" покрива 1.3 млн. домакинства. Приходите на компанията за миналата година са 47 млн. евро.

Следва сделката да бъде одобрена от регулаторите. Очаква се цялата процедура да приключи напълно и придобиването да стане факт до края на тази година.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама