НОВИНИ


Воден ад в Македония! Реките разрушиха къщи и взеха жертви

0 4505 04.08.2015
Воден ад в Македония! Реките разрушиха къщи и взеха жертви
Архив Булфото

Наводнения в съседна Македония. Четирима души са загинали, а 11 са ранени в района на Тетово. Възможно е броят на загиналите да нарасне. В района преливат реки, спасители с тежки машини са на място в помощ на хората. Премиерът Груевски описа положението в района като катастрофа.


Най-критично обаче е положението в селата край Тетово. В село Шипковица всичко станало за 15-тина минути. Река Пена преляла и отнесла всичко по пътя си. Семейство е изгубило и двете си деца, едното е извадено изпод руините на рухналата им къща.

 

В Шипковица водата е отнесла 50 къщи. Селото беше напълно откъснато от света заради свлачища, които блокираха пътищата. Хората прекараха нощта без ток и първото, което поискаха от премиера Груевски, беше да бъде възстановено електричеството, съобщава БНТ.

 

Повечето ранени са настанени в болницата в Тетово, най-тежко пострадалият е транспортиран в Скопие.Пороите причиниха щети и проблеми и в град Прилеп. Всички институции са мобилизирани за овладяване на ситуацията. Правителството ще решава как да подпомогне бедстващите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама