НОВИНИ


Москов отне лиценза на болница заради източване на НЗОК

2 4412 06.08.2015
Москов отне лиценза на болница заради източване на НЗОК
Петър Москов

Заради източване на здравната каса министърът на здравеопазването Петър Москов отне разрешителното за дейност на частната болница "Папуров" в Търговище. На брифинг днес той посочи, че заповедта му е от днес и протоколът за отнемането на разрешителното вече е връчен.


По думите му, отнемането на разрешителното за работа на лечебно заведение се случва за първи път България.

 

Проверката на болницата е започнала през 2007 г. по сигнали на пациенти и на НЗОК. Установено е, че за 9-месечен период болницата е източила 200 000 лева от Касата, нарушавани са правата на пациентите, извършвани са фалшиви хоспитализации, отчитани са пациенти, хоспитализирани в други лечебни заведения, отчитано е лечение на заболявания, каквито пациентите никога не са имали.

 

„Всяко едно лечебно заведение, за което получим информация за нарушаване на правата на пациентите и са източвани пари от НЗОК, ще бъде с отнето разрешително за работа или спиране на договор НЗОК”, зарече се Москов, цитиран от bTV.


През 2014 г. Окръжният съд в Разград осъди условно собственика и управител на болницата д-р Добрин Папуров за източването на 194 250 лв от НЗОК, както и за данъчни престъпления. И адвокатите на медика, и прокуратурата съобщиха, че ще се обърнат към по-горна инстанция.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама