НОВИНИ


Стартира лова по пернати

0 4575 08.08.2015
Стартира лова по пернати

Стартира лова по пернати. Инж. Румен Янкулов от Агенцията по горите съобщи, че официално регистрираните у нас ловци са над 148 000. Той посочи, че за последните две години е имало 7 нещастни случая с пострадали по време на лов.


  По-късно заместник-министърът на земеделието Георги Костов ще представи обръщение на Ловния съвет - консултативен орган, свързан с управлението на ловното стопанство в национален мащаб -  за спазване на мерките за безопасност по време на такива занимания, съобщи БНР.

 

Румен Янкулов посочи, че миналата година са били проверени почти 4 800 ловни дружинки, констатирани са 55 случая на бракониерство. Той обясни, че наказанията за бракониерите са глоби, конфискуване на оръжието и отнемане правото на ловуване за срок от 1 до 3 години, но отбеляза, че делата срещу тях вървят трудно:

 

Повторно деяние вече отива под ударите на закона като престъпление. Много трудно се получава с осъждането на бракониерите, защото намират винаги вратички по  време на съдебните дела и в повечето случаи се отървават от съдебно наказание. Има и осъдени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама