НОВИНИ


К. Янакиев : Срамно е Б. Димитров да е главен жрец на България

23 8753 12.08.2015
К. Янакиев : Срамно е Б. Димитров да е главен жрец на България
Калин Янакиев отговаря

Б. Димитров се самоназначава за главен жрец на република. Чух възраждането на вечния дух на Людмила Живкова. Няма нищо общо между православието и баба Ванга. България ке се оправила, като се възстановят четири църкви. България ще се оправи, когато българите имат добро управление и започнат да живеят и работят по европейски.Това бе коментарът на проф. Калин Янакиев за лечебната вода в Плиска, Ванга и прозренията на шефа на НИМ.


Никой сериозен учен не може да има против осъществяването на археологически разкопки на територията в страната и съответно реставрирането им в историческите им граници доколкото това е възможно. Това срещу което протестира учената общност, към която смея да си числя, че съм и аз, това е използването на археологически паметници и разкопки за популистки и други цели. Аз искам да попитам кой назначи Божидар Димитров за главен жрец на държавата, за да коментира и да казва, че на разкопките, които в момента се осъществяват в Плиска и базиликата, която беше разкрита там, че това е мястото, където е бил покръстен княз Борис. За всеки сериозен учен е ясно, че мястото на покръстването му не е известно на историците и то може да се е осъществило както на наша територия, така дори и в Константинопол, коментира проф. Янакиев.

Управляващите да престанат да слушат този странен мениджър. Човек ще си помисли, че Божидар Димитров е специалист по лекуване на очи. Не може да се лъже, за да привличаме туристи, категоричен бе той. Ако ние продължаваме да лъжем и да преиначаваме както си искаме фактите, без всичко това да лежи на сериозни исторически доказателства, както това прави Божидар Димитров, като целта е да привличаме повече туристи, докато действаме така държавата ни със сигурност няма да се оправи, каза професорът. Според него възстановяването на гробовете на Аспарух, Кубрат и на Ивайло в празна църква е бутафория. .

Б. Димитров няма представа какво е кръщение и покръстване. Когато стане водосвет, тази вода може да служи за освещаване, и то тогава, когато се приеме с някаква вяра. Смехотворно е, че ако се пийне от тази вода, ще се излекуват очите. Тя трябва да е осветена, за да е лековита, обясни своето виждане професорът.

Протестирам за комерсиализирането на тази работа. Не е възможно Б. Димитров да казва какви флакончета ще се раздават с в. "Стандарт" и при това свързано с човек, срещу който протестирахме през 2013 г., коментира Янакиев  бизнеснамеренията на професора, визирайки участието в това и на Делян Пеевски.

Нямам нищо против археологическите разкопки, но протестирам един професор, който е сменил няколко партии, и който ме нарича марксист-ленинист, да е главен жрец на републиката.

Аз поздравявам българските управляващи за това, че отделят средства за провеждането на археологически разкопки и подобна дейност, но ги призовавам да престанат да слушат този странен мениджър в лицето на Божидар Димитров, който дори моля ви се казва, че знае какви лечебни свойства имала водата в базиликата в Плиска. Това не е сериозно, смята Калин Янакиев. Изключително съм недоволен и протестирам от името на цялата професионална общност срещу това историята да бъде комерсиализирана по начина, по който това се прави от Божидар Димитров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама