ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 6 януари

0 3850 05.01.2009
Предстоящо на 6 януари

Освещават бойните знамена и знамената-светини на БА; честваме 161 години от рождението на Хр. Ботев; правят водосвети за Богоявление; представят БЕБЕ 2008 и четиримата претенденти за титлата БЕБЕ 2009 г.


 

От 11.00 часа пред паметника на Незнайния войн ще бъде извършено освещаване на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия. Водосветът ще бъде отслужен от Знеполския епископ Йоан. На събитието ще присъстват президентът Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев и председателят на Народното събрание Георги Пирински.

От 13.00 часа в Борисовата градина пред паметника на Христо Ботев ще се проведе тържество с военен ритуал и поднасяне на венци и цветя по повод 161 години от рождението на поета. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Ангел Марин.

От 10.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведе открито заседание на комисията за разглеждане доклад относно определяне на преференциална цена на електрическа енергия от комбинирано производство на "УНИБЕЛ" АД, гр. Пловдив.

В 13.00 часа на езерото в кв. „Дружба” столичният кмет Бойко Борисов ще присъства на водосвет по повод Богоявление.

От 11.30 часа в централата на ДСБ, Националното ръководство на партията ще даде пресконференция.

В 15.00 часа в централата на БСП ще се проведе пресконференция след първото заседание на новото Изпълнително бюро на Висшия съвет на партията.

В 17.00 часа в зала "Надежда" на Столична библиотека ще бъде представен сборник "Балканът помни", по повод години от навлизането на руските освободителни войски под предводителството на генерал Гурко в София.

От 18.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложбата „Цветове на хубавите мисли” – пластики и рисунки, изработени от деца.

В 11.00 часа в БТА ще представят БЕБЕ 2008 и четиримата претенденти за титлата БЕБЕ 2009 г.

В 12.00 часа в БТА Българския лекарски съюз ще даде пресконференция.

От 11.00 часа в х-л Одесос ще се проведе пресконференция на ПП „Свобода” с участието на лидера на партията Павел Чернев. Повод за пресконференцията е социална програма под надслов „Децата на България трябва да ядат не само по Коледа”.В 12.00 часа ще започне първото благотворително мероприятие организирано от партията.

В 8.30 часа в катедрален храм „Свето успение богородично” ще се проведе тържествена богоявленска литургия. В 10.00 часа на площад Свети Свети Кирил и Методий ще се проведе военен ритуал за благославяне на частите и техните бойни знамена. В 10.50 часа пред паметника на Христо Ботев в Морската градина с военен ритуал ще се положат венци по случай 161 години от рождението на Христо Ботев. В 11.30 часа на плажа, буна 1, ще се проведе велик богоявленски водосвет.

В 9.00 часа кметът на Видин Румен Видов ще присъства на празничната литургия в катедралния храм „Свети Великомъченик Димитрий” по случай християнския празник „Богоявление”. В 11.30 часа ще се извърши ритуала с хвърляне на кръста в река Дунав.

В 9.00 часа в храм „Свети свщмч Харалампий” в общинския център на Шабла ще започне Светата Богоявленска литургия, а в 11.30 е началото на ритуала по хвърлянето на кръста на къмпинг „Добруджа”-Шабла.

От 13:00 ч. кметът на Пловдив Славчо Атанасов и председателят на Общински съвет Илко Илиев ще присъстват на честването на 161 години от рождението на Христо Ботев. Събитието ще се състои в Царсимеоновата градина при паметника на Христо Ботев. Проф. Радка Колева директор на НБ „Иван Вазов"ще прочете слово в памет на героя.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама