СВЯТ


Кандидат за президент на САЩ се опълчи на милиардерите

18 6327 13.08.2015
Кандидат за президент на САЩ се опълчи на милиардерите
Бърни Сандърс

Бърни Сандърс, кандидатът за президент на САЩ, който се опълчва на милиардерската класа и олигархията, печели лавинообразна подкрепа. Вълнуващите му и смели речи стигат да умовете и сърцата на все повече американци.


Чуйте какво казва той в една от речите си:
"Днес ние казваме ясно и високо, че тази велика нация принадлежи на всички нас, а не само на шепа милиардери. Живеем в най-богатата държава в историята на човечеството, но малцина разбират това или го усещат, защото почти цялото богатство се контролира от шепа хора. Заедно ще променим това! Има нещо ужасяващо грешно, когато 0,1% от хората имат толкова богатство, колкото имат останалите 90% от населението. Има нещо ужасяващо грешно, когато повече от 50% от прихода генериран от всички ни днес, отива в най-богатия 1%. Има нещо ужасяващо грешно, когато в последно време виждаме огромен ръст на милионерите и милиардерите, когато обикновените американци работят повече часове срещу по-малки надници. Ние имаме, за наш срам, най-големия процент на детска бедност, от която и да е развита страна в света. Това трябва и ще се промени!
Тази кампания изпраща послание към класата на милиардерите - да, ние имаме куража да си премерим силите с вас! Нашето послание към милиардерската класа е - вие няма да продължавате да получават милиарди данъчни облекчение, докато има деца в Америка, които си лягат гладни! Вие няма да продължите да спирате фабрики в Америка и да изпращате работите ни в чужбина, докато милиони американци имат нужда от работа. Няма да продължавате да криете милиарди долари на Кайманите и Бермуда, докато ние имаме огромни нужди, които не можем да посрещнем тук. Алчността на милиардерската класа и корпоративна Америка трябва да бъдат спрени. Достатъчно! Трябва да се прекрати!"
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама